To je to što me zanima!

Kiša, tuča, snijeg, oluja... ovaj tjedan sve to možete očekivati

U većini je Hrvatske u prvoj polovici veljače količina oborina veća od prosjeka za ovo doba godine. Na sjevernom Jadranu je već palo više od 100 litara kiše po četvornome metru
Vidi originalni članak

Promjenjivo vrijeme s jakim i olujnim vjetrom koji mijenja smjer i podiže more, obilna kiša, tuča i grmljavina, čak i pijavice, već su prouzročili mnoge probleme, a ništa bolje neće biti ni u novom tjednu, prognozira Zoran Vakula za HRT-ov Meteo kutak.

U većini je Hrvatske u prvoj polovici veljače količina oborine veća od prosjeka za ovo doba godine. Pritom je na meteorološkim postajama DHMZ-a na sjevernom Jadranu uglavnom već palo više od 100 litara kiše po četvornome metru, u Rijeci i više od 250 litara, od čega glavnina u prošlome tjednu. I sljedećih će dana biti kišovito, osobito na Jadranu, ali i u većini kontinentalne Hrvatske, što će pridonijeti daljnjem porastu vodostaja, piše Vakula.

POGLEDAJTE VIDEO: Jaka kiša uzrokovala je poplavu u centru Šibenika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U gorju će biti i snijega, ponajviše u Gorskom kotaru. Do četvrtka ujutro ponegdje će ga biti i više od pola metra, i to ne samo u najvišim dijelovima. Tijekom utorka i srijede ujutro velika je vjerojatnost snijega i u nekim nižim dijelovima središnje Hrvatske, posebno u karlovačkoj županiji, ali i u okolici Rijeke, gdje će ga donositi jaka i olujna bura.

Već tijekom današnjeg dana na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, dok će na srednjem i južnom dijelu probleme stvarati olujno jugo. 

More će zbog navedenog biti umjereno valovito i valovito, valovi bi mogli biti visoki i do četiri metra, ponegdje i šest metara. Moguće su i pijavice, kojih je sve više na jadranskoj obali.

Žuto za skoro cijelu Hrvatsku

Zbog kiše i nevremena Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku. Posebno upozorenje nije izdano jedino za Slavoniju.

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ljixa 15.02.2016.

    od ove kiše se otvorila klizišta !!! nestalo nam dobar dio dvorišta - nemože to na dobro !!!

  • LijepiGad 15.02.2016.

    Jednom je jedan mudar čovjek rekao: "Doći će vrijeme kad i vrijeme neće doc' na vrijeme "!

  • 15.02.2016.

    Nisam mogao vjerovati pred 5-10 minuta vidim vedro nebo sa mjesecom i pada kiša. Idem na sjevernu stranu da se uvjerim i čisto zvijezdano nebo. Svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare