To je to što me zanima!

'Kiše jesenje' nas vode u ljeto iako ne izgleda tako

SLAVONIJA POD VODOM: Velike količine oborina sasvim su paralizirale promet. Najteže je stradala Slavonija, gdje su poplavljena dvorišta kuća...
Vidi originalni članak

Kad će kraj ovim pljuskovima, pitali su se u ponedjeljak stanovnici Zagreba putujući na posao. Kiša koja curi kao iz odvrnute slavine poplavila je zagrebačke prometnice, pa su oni koji se koriste javnim prijevozom najviše nervozni. U Vidovcima kraj Požege zbog izlijevanja kanala nekoliko je kuća odsječeno od glavne prometnice. Vatrogasci su morali spašavati nepokretnu Anicu Blažević (82). Staricu su iznijeli kroz prozor i prenijeli do vozila Hitne pomoći, kojim je prebačena u županijsku opću bolnicu.
Istok Hrvatske najviše je pogođen obilnim oborinama. Kiša koja ne prestaje padati od proteklog vikenda poplavila je tako i mnoge podrume u Sisku. U Gornjim Andrijevcima kraj Slavonskog Broda voda je prodrla u dvorišta jer kanali nisu mogli odvesti svu oborinsku vodu. Policajci su zbog neprohodnosti zatvarali ceste natopljene velikim količinama vode. Olujno nevrijeme u ponedjeljak je pogodilo i Istru.
- Tlo je zasićeno vodom zbog ranijih kiša i više ne može primiti oborine. Nema ni velikog isparavanja jer nije vruće - kazao je klimatolog Krešo Pandžić. Meteorolog Milan Sijerković kaže da ovakvi prodori svježeg oceanskog zraka nisu neobični za lipanj. - Nebo ne prati naše želje i potrebe - kazao je i dodao kako je neobično jedino što su ti prodori malo žešći nego inače.
- I u Lici je danas zahladnjelo, a u gorju je padala kiša, tuča i susnježica. U Gospiću se s jutrošnjih 16 stupnjeva u 15 sati temperatura zraka spustila na osam Celzijevih stupnjeva. Od meteorologa na Zavižanu Ante Vukušića doznaje se da je na sjevernom Velebitu poslije podneva izmjereno nula stupnjeva, a nakon susnježice tlo je zabijelila tuča.



IZMJENJIVAT ĆE SE KIŠA I SUNCE
Od subote se očekuje lagan porast temperature, kojim počinje razdoblje stabilizacije. Sunce će se pojaviti s manjom naoblakom, bit će lokalnih pljuskova.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • osmama 31.05.2010.

    od subote???pa tek je ponedjeljak!!!!!ucrvaću seeeeeeeeeeeee

  • cokolada5 31.05.2010.

    @šamar ; jeli to ovo ljeto ? Iskreno se nadam da je

  • drug Tito_1 31.05.2010.

    jedva čekam da mogu otvorit krov na svom kabrioletu

Komentiraj...
Vidi sve komentare