To je to što me zanima!

Cirkvenec: 'Donosit ćemo drugu stranu Katoličke crkve'

Dijelit ćemo mišljenja i ideje te nuditi drugu stranu medalje, bez konzervativizma koji se ne miri s činjenicom da živimo u 21. st., stoji u priopćenju urednika 'Križa života'
Vidi originalni članak

U nedjelju 10. studenoga ponovno je pokrenut vjerski internetski magazin Križ života koji donosi zanimljive vijesti, komentare i intervjue iz života Katoličke Crkve te kršćanstva uopće. Glavni urednik portala Hrvoje Cirkvenec poručuje kako će Križ života donositi drugu stranu medalje Crkve ''kroz pera uglednih vjerskih novinara i analitičara kojima su vrata službenih crkvenih medija zatvorena zbog kritičkog promišljanja te dominacije tradicionalizma i konzervativizma, kako u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, tako i u službenim katoličkim medijima'', stoji u priopćenju uredništva. 

- S našim čitateljima dijelit ćemo kroz portal Križ života probleme, mišljenja, ideje kojima ćemo nuditi drugu stranu medalje, bez nabujalog konzervativizma koji se ne želi pomiriti s činjenicom da svi mi živimo u 21., a ne u 16. stoljeću - istaknuo je u priopćenju urednik Cirkvenec i dodao kako je raspisivanje referenduma o braku, iza kojega stoji Katolička Crkva, samo još jedan argument kako se Crkva ne bavi relevantnim obiteljskim problemima kao što su primjerice nezaposlenost, male plaće ili pak obiteljsko nasilje i sve češća pojava rastava brakova.

- 'Križ života' će nastaviti tamo gdje je stao te pružiti drugačiji unutarcrkveni i kršćanski stav od onog kojeg javnosti u medijima prezentiraju predstavnici crkvenih i kršćanskih institucija i inicijativa, najavljuju iz uredništva internetskog vjerskog magazina Križa života - istaknuto je u priopćenju. 


Idi na 24sata

Komentari 25

  • prdr 11.11.2013.

    Ovo će sigurno financirati jovanović.

  • Shrewd Peasant 11.11.2013.

    Zanimljivo kako je upravo sada portal koji pljuje po Katoličkoj Crkvi ponovno proradio

  • NinoPrpić 10.11.2013.

    Ja sam griješnik, ja sam griješnikm ja sam griješnik... Meni ova mantra lići na autogol, pojedinci sami sebi zgorčavaju život! Ne mogu vjerovati da još postoje lumenoivi koji su robovi Mosijevih fantaziranja i nakladanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare