To je to što me zanima!

Kladioničar Žderić na rubu bankrota, a radnici na ulici

Vlasniku brojnih kladionica, Ivanu Žderiću, porezna uprava zapečatila je podatkovnu vezu s poslovnicama kladionica. Radnici plaće nisu dobili
Vidi originalni članak

Vlasnik kladionica, mjenjačnica i zlatarnica, Ivan Žderić (45), na rubu je bankrota. Porezna uprava mu je zapečatila podatkovnu vezu s poslovnicama kladionica, a brojni radnici našli su se na ulici. Plaće za ožujak i travanj nisu dobili, a doprinose na plaće ne dobivaju još od rujna prošle godine. Radnici su se našli sa predstavnicima Sindikata trgovine i odlučili se na pokretanje stečaja. Temeljni kapital Žderićevih kladionica bio je, prema zapisima sudskog registra, oko 3,2 milijuna kuna. Protiv njega se vode i dva sudska postupka, jedan zbog pokušaja iznude, a drugi zbog premlaćivanja. Od prošle godine mu se sudi jer je od Deana Tošića pokušao pištoljem iznuditi novac. Oružje mu je navodno gurao i u usta. Žderić je godinu dana ranije u zagrebačkom hotelu "I", nakon domjenka svoje tvrtke sa prijateljima porazbijao hotel i pretukao tri konobara i šefa sale, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tajnamoja 21.05.2009.

    Sramota! Vlasnik stotine kladionica nema love. Tako lijepo, proglasi stečaj, operi ruke od svega i onda otvori nešto pod drugim imenom. Lopovluk, ali ne samo on, to svi tako rade.

  • PapaŠtrumpf 21.05.2009.

    Neznam tko je taj niti me zanima, ali čim šefa sale i konobare premlate otišli bi oni meni na godišnji odmor u Lepoglavu malo duže, jer u ovoj državi ako imaš kuma ili rod\'jaka nitko ti ništa ne može. Neka takvi propadnu da za kruh nemaju, ali vjerojatno treba kladionice u stečaj, djelatnike na ulicu i \"oprati\" nekoliko milijuna eura. Neka u nekoj normalnoj državi ne plati doprinose - nebi više vrata otvorio a ne firmu i radio pod drugim imenom.

  • robby01 21.05.2009.

    Terry...nebih se slozio s tobom,nazalost.... place su u supersportu redovite i bolje nego kod drugih kladionica...ako je to minimalac onda neznam kakvu bi ti placu :D zderica su pojeli neki drugi apetiti...samo me zanima tko ce isplatiti igracima dobitke koje su ostvarili jos onaj vikend kad su ispraznili kladionice(neznam o koliko se ukupno milja radilo),

Komentiraj...
Vidi sve komentare