To je to što me zanima!

Kličko ne želi biti predsjednik, kandidirat će se za šefa Kijeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vitalij Kličko svoju je podršku za novog predsjednika Ukrajine dao oligarhu i milijarderu Petru Porošenku (48), kojega se još naziva i 'kraljem čokolade'
Vidi originalni članak

Vitalij Kličko, bivši boksački prvak, čelnik stranke UDAR i jedan od glavnih predvodnika prosvjeda koji su srušili vlast u Ukrajini, odustao je od svoje kanidature za predsjednika države. Svoju je podršku dao oligarhu i milijarderu Petru Porošenku (48), kojega se još naziva i 'kraljem čokolade', javlja Reuters.

Kličkovo povlačenje iz predsjedničke utrke znači da će se 25. svibnja voditi dvoboj između Porošenka i bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko.

Moramo izgraditi novu, efikasnu i modernu ukrajinsku vojsku, koja će braniti suverenitet i integritet naše zemlje, rekao je Porošenko

Porošenko je potvrdio svoju kandidaturu u petak navečer. Da ima podršku pokazuju i ankete. Naime, nekoliko ih je već pokazalo da bi on mogao biti idući predsjednik, čak i prije nego se odlučio kandidirati.

Kao i Timošenko, koja je svoju kandidaturu najavila u četvrtak, Porošenko također obećaje da će osnažiti ukrajinsku vojsku i zaštititi njezine granice, za koje se Zapad  i dalje boji da je pod prijetnjom moguće ruske invazije posebice na istoku zemlje.

- Moramo izgraditi novu, efikasnu i modernu ukrajinsku vojsku, koja će braniti suverenitet i integritet naše zemlje - rekao je Porošenko prilikom najave svoje kandidature.

Kličko se okreće Kijevu, želi biti gradonačelnik

Kličko, koji se obratio članovima svoje stranke, zatražio je od njih da podupru Porošenka za predsjednika, a njega za gradonačelnika Kijeva.

 - Jedina šansa za pobjedu je da nominiramo kandidata iz demokratskih snaga - rekao je Kličko.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • pješak 29.03.2014.

    Koga god u ovim novonastalim "državama" nakon pada komunizma zovu "kraljem" nečega to je kriminalac! I naravno, takav će pobijediti na izborima. I što su napravili u ovoj "revoluciji"!? Ništa. Samo će zamijeniti jednog kriminalca drugim. To ti je sve bljuzga od država, kao i naša!

  • NikolaFilipović 29.03.2014.

    e moj kličko ostavi se politike a ovaj ako dođe za predsjednika neće biti ni za čokoladu

  • Venucci 29.03.2014.

    sad ce podjeliti uloge i jahat narod dok sve ne isisu. poznat scenario

Komentiraj...
Vidi sve komentare