To je to što me zanima!

Kličko upozorava: Kijevu prijeti apokalipsa. Budite spremni na evakuaciju, uzmite vodu, hranu

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, upozorio je na 'apokalipsu' u glavnom gradu Ukrajine ako Rusija nastavi napadati ključnu infrastrukturu
Vidi originalni članak

Kličko je u svom upozorenju napomenuo kako nema zasad potrebe da se građani Kijeva evakuiraju, no naglasio je da moraju biti spremni na to, obzirom na hladnoću. 

- Kijev će možda izgubiti struju, vodu i grijanje. Apokalipsa će se možda dogoditi, kao u holivudskim filmovima, kada nije više moguće biti kod kuće zbog niskih temperatura - rekao je. 

'TREBA IH IZOLIRATI!' Mala skupina Ukrajinaca protiv izvedbe ruske opere u La Scali: 'Ruska kultura kad rat završi!'

Najveći je problem što Kijev u ovom trenutku nema dovoljno grijanih skloništa. Kličko je istaknuo da su pripremili oko 500 takvih skloništa. 

- Ali u gradu od 3,6 milijuna ljudi, to je ništa! Nažalost, ako opskrba strujom i dalje bude problematična, bit ćemo prisiljeni ispuštati vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cijevi i ugrozila bi se kompletna opskrba vodom - pojasnio je. 

Kličko je zamolio građane da pripreme najosnovnije stvari za moguću evakuaciju. 

NOVO UPOZORENJE Putin: Rizik od nuklearnog rata se povećava. Nismo poludjeli, nećemo mahati time po svijetu

- Pripremite hranu, vodu, dokumente i toplu odjeću u slučaju da odmah morate napustiti grad - rekao je. 

Odgovorio je i na prozivke ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji ga je kritizirao ranije i rekao da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grijanja. 

'IMAJU ISTO ZATUPNIŠTVO' Kuleba: Sumnjivi paketi koji su stigli u veleposlanstva Ukrajine stigli su s njemačke adrese

- Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo se boriti između sebe. Nije vrijeme za političke obračune - rekao je Kličko. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • x00x 07.12.2022.

    i to sve dok rusi bezglavo bjeze hahah

  • djuks 07.12.2022.

    Vrijeme je da se pohvata i deportira u Rusiju sve koji su iskazivali podršku ruskoj invaziji. 

  • dominmat 07.12.2022.

    Kličko, Kličko.... ništa se od ovoga ne bi desilo, niti jedan život - ni ukrajinski ni ruski - ne bi bio izgubljen i niti jedna cigla u Ukrajini ne bi bila oštećena, da Ukrajina nije težila ulasku u NATO, iako su svi na svijetu znali da Rusija to naprosto ne smije i nikada neće dozvoliti (kao što ni SAD ne bi dozvolile da Meksiko uđe u vojni savez sa Rusijom), i da je Ukrajina sprovela u djelo sporazume iz Minska - koje je potpisala!!!! Ali, američki potrčko Zelenski je slušao naređenja iz Washingtona, pa je nažalost sada situacija takva kakva jest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare