To je to što me zanima!

'Kliknuli su': Maca Pikica doji lane Pigi, a čuva 
ih pas Medo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lane je obitelji Srakovčić iz Gorice Lipničke došlo prije devet dana. Od tada su životinje postale nerazdvojne. Pigi će ostati kod obitelji koliko god bude htio
Vidi originalni članak

Obitelj Srakovčić iz Gorice Lipničke u općini Ribnik ne može ni u kojem obliku odoljeti svom novom ljubimcu. 
Lane Pigi se odlično uklopilo u suživot s vlasnicima Nikolom (50) i Ivankom (47) , ali i njihovim ljubimcima, njemačkim ovčarom Medom i mačkom Pikicom koja ima mlado. Upravo ga je Pikica prihvatila u svoje okrilje, te osim mačića sada doji i njega. Nevjerojatna povezanost životinja od kojih je jedna divlja, ostavlja bez daha. Napušteno lane koje je Nikola našao u šumi sada ima čak dvije majke, mačku Pikicu i gazdaricu Ivanku, koja ga dohranjuje na bočicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odlično se slažu

- U šumi sam rušio stabla i uz srušeno stablo ugledao lane, gotovo ga je poklopilo. Majke mu nije bilo u blizini, a kako sam ga primio u ruke, znao sam da iako je njegova majka negdje blizu, nakon mog dodira će ga napustiti. Nije bilo druge, uzeo sam ga i ponio kući. Čim sam Pigija spustio u dvorište, odmah se zbližio s Pikicom, ušao k njoj i mačićima u kutiju i počeo je sisati. I ona je prihvatila njega, baš kao i Medo. Svi su oni mirne i miroljubive životinje i odlično se slažu. - govori Nikola, inače iskusan lovac i poljoprivrednik koji se bavi uzgojem ovaca, a drži i konje te vjerne ljubimce.

Pigi se udomaćio

Govori da je i prije šest godina othranio jedno lane, mužjaka koje se u njihovu domu zadržao više od godinu dana. Od njih je otišao kada je došlo vrijeme parenja, kada ga je zov prirode pozvao natrag u šumu. Iako je još neko vrijeme navraćao i iz daljine promatrao svoju ljudsku obitelj, više se nikad nije vratio i nakon nekog vremena je nestao. Nikola pretpostavlja da će tako biti i s Pigijijem jer je i on mužjak, sada od samo nekoliko tjedana. Pigi se potpuno udomaćio, slobodno se šeće dvorištem, a najradije se zadržava u hladovini cvjetnjaka. Iako dvorište nije ograđeno i nalazi se uz cestu ničega se ne boji, a iz dvorišta se ne udaljava. Lane je jako povezano s mačkom kojoj često uskoči u kutiju i sisa je , a rado se prepusti i milovanju Mede koji ih sve redom obliže i pazi na njih. Postao je prava atrakcija naselja, jer na poziv rado priđe svima i voli se maziti zbog čega ga često obilaze i gosti obližnjeg integralnog hotela „Srce prirode Srakovčić“ koji drži Nikolin brat Ivan, poznat karlovački ugostitelj.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Andrija123 25.05.2015.

    Lijepa priča, nadam se samo da neće gospon poslije pucati po istima..... Znam da zvuči ružno, ali kada ste već spomenuli da je lovac, odmah sam si pomislila na to....

  • tera104 25.05.2015.

    divne zivotinje i jeftina reklama bratova hotela ???????????????

  • 25.05.2015.

    Kako je to zgodno uzimati divlje životinje iz prirode. Preslatko! A zabranjeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare