To je to što me zanima!

Klikom na Fejs do obitelji: Iskopala nepoznate rođake

U potrazi za rođacima vinkovačka učiteljica se poslužila Facebookom. Pronašla je dva bratića, sestričnu i polutetku za koje nije znala da postoje
Vidi originalni članak

Vinkovačka učiteljica Branka Kopić-Gale (33) željela je napraviti obiteljsko stablo. Znala je da s tatine strane ima veliku obitelj. U potrazi za rođacima poslužila se Facebookom te pronašla dva bratića, sestričnu i polutetku za koje nije ni znala da postoje.
Ovih dana naći će se svi u Vinkovcima kako bi nadoknadili propušteno. Oni će joj pomoći pronaći preostale rođake.
- Moj otac Stjepan umro je mlad i nije mi stigao ispričati o obiteljskom stablu. Uvijek je govorio da je moj djed Antun odavno umro. No iznenadila sam se kad sam saznala da je djed umro tek prije mjesec dana i da je živio u Vukovaru. Pokušala sam otkriti obiteljsku tajnu i svašta sam saznala. Djed se ženio čak sedam puta. Svaki put kad bi mu žena rodila, on bi sve ostavio i otišao dalje. Tako je ostavio i mog oca te strica i strinu, a nisam ga nikad vidjela i upoznala. Ubrzo sam upoznala ženu koja je rekla da je djedova kći i da nas ima više nego što mislimo. Tad sam počela potragu na internetu - kaže Branka Kopić-Gale, koja ima dvije kćeri.
Na internetu je našla rođake diljem Europe.
- Našla sam ih posvuda. U Švicarskoj, Njemačkoj, Španjolskoj... Zaključila sam da moramo paziti u koga bismo se mogli zaljubiti kako se ne bismo udali za rođaka - kaže Branka kroz smijeh.
Njezino obiteljsko stablo već broji stotinjak bliskih rođaka, no daleko je to od konačne brojke. Već ovoga tjedna Branka bi se trebala naći s njima.

S ROĐAKINJOM SE ČESTO DRUŽI
Kad me Branka kontaktirala na Facebooku, pitala sam roditelje i rekli su mi da su nam djedovi braća. Drago mi je što ću upoznati rođake za koje nisam ni znala da postoje, rekla je Kristina Kopić-Jurić (30) iz Osijeka, jedna od pronađenih Brankinih rođakinja.

POTRAGA ZA OBITELJI ODVELA JU JE SVE DO NORVEŠKE
1) Najviše rodbine Branka je pronašla u Slavoniji, okolici Zagreba i Krapini
2) U Sloveniji je locirala tri rođaka 3) U Švicarskoj je pronašla dvoje daljih rođaka 4) Neki se nalaze u Njemačkoj i pokušat će srediti da se svi nađu u Vinkovcima
5) Rođak iz Slovenije odselio se u Norvešku, ali ga je uspjela pronaći
6) U Španjolskoj živi jedan od stričeva

Idi na 24sata

Komentari 22

  • istina52 22.07.2010.

    slama@ daj malo ispitaj odakle takvi tvoji \"b....i gen\" je li to od babe, dida, tete strine, ujaka, oca , matere ..... istražuj pa ćeš se prepoznati! a ne okrivljavati fejs!!!!!!!!!

  • slama 22.07.2010.

    bolesni odurni fejs.ove dve me na mirelicu podsjecaju.več znam takve strahote sa fejsa ...

  • odb 22.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare