To je to što me zanima!

Kliman: Hrvatska očekuje oko 9,5 milijardi kuna od turizma

Kliman je najavio uvođenje Cro kartica kojim će poslodavci zaposlenicima isplaćivati regres za godišnje odmore s ciljem poticanja domaćeg turizma
Vidi originalni članak

Ministar turizma Anton Kliman prilikom posjeta manifestaciji Mirno More – Flota Mira u Marini Kaštela u četvrtak, istaknuo je kako ove godine očekuje prihod od turizma od 9,5 milijardi kuna. Kazao je da je Hrvatska postala turistička velesila koju očekuju još bolje godine u turizmu.

- Ovo je najbolji prihod u povijesti hrvatske države, a nadamo se da ćemo se iduće godine baviti iznimno dobrim brojkama, ali s boljom strukturom gostiju odnosno većim prihodima nego što smo imali ove godine – kazao je ministar.

Kliman je najavio uvođenje Cro kartica kojim će poslodavci zaposlenicima isplaćivati regres za godišnje odmore s ciljem poticanja domaćeg turizma.

- To se u posljednjih 20-ak godina negdje izgubilo, pa želimo pokrenuti opet, ali uz poreznu olakšicu. Neće samo poslodavac samo davati novac radniku, već će se tu i država uključiti po pitanju poreznih olakšica, a uzeti će sebi za pravo da usmjerava turistički promet u onaj dio gdje je to potrebno – rekao je Kliman.

Dodao je da se 98 turističkog prometa odvija na Jadranu, a tek dva posto u kontinentalnom dijelu Hravste, od čega polovica otpada na Zagreb.

Na Mirovnoj flota koju je Kliman posjetio okupljeno je 105 plovila i tisuću sudionika - djece s posebnim potrebama, odgojitelja, liječničkog i sigurnosnog osoblja. Oni  se u Marini Kaštela nalaze od 20. rujna na sportskim, kreativnim i edukativnim radionicama.


 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • croaticum 23.09.2016.

    Hvala Bogu da je turistička sesona bila dobra, pozitivan pomak i ohrabrenje. No, osobno mislim da bi turistička sesona u Hrvatskoj bila uspješna kada bi se postiglo min. 10 milijardi $. Da bi se to postiglo treba puno toga promijeniti, čini mi se najviše u odnosu prema turizmu, počevši od državne razine pa do samih turističkih djelatnika, komunistički mentalitet ne paše u ovu privrednu granu.

  • trumpet 22.09.2016.

    Eura,ne kuna,eura.

  • žaba davi rodu 22.09.2016.

    u vrijeme juge sav prihod od turizma završavao je u srbiji i Hrvatska nije imala ništa od tog novca Ali zanima me gdje sad novac završava jer Hrvatski narod ne živi ništa bolje nego u ono vrijeme naprotiv živi još gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare