To je to što me zanima!

Klimatski aktivisti ne staju: Zaljepili se na jednu od pista u njemačkoj zračnoj luci München

Klimatski aktivisti skupine 'Last generation' ne staju. Ovog puta, zalijepili su se na jednu od dvije piste u njemačkoj zračnoj luci München. Na svom Twitteru poručili su kako oni nisu nikakva opasnost, već politika vlade
Vidi originalni članak

Jedna od dvije piste u njemačkoj zračnoj luci München zatvorena je nakon što su se klimatski aktivisti 'Last generation' zalijepili za nju.

ŠTO JE SLJEDEĆE? Klimatski aktivisti se zalijepili za najprometnije ceste u Berlinu i Munchenu i blokirali promet
- Uvijek smo spremni za konstruktivne razgovore, kao jučer s bavarskim ministrom unutarnjih poslova. Ali ono što nam treba s obzirom na nadolazeći klimatski pakao su djela, a ne samo prazne riječi - osvrnula se glasnogovornica skupine Aimée van Baalen.

Sjedište policije Sjeverne Gornje Bavarske izjavilo je da se u zračnoj luci u Münchenu trenutno odvija velika operacija, kako prenosi nzz.ch.

Na svom Twitter profilu, aktivisti su podijelili fotografije i poručili kako od njih nema nikakve opasnosti već od politike savezne vlade.

U isto vrijeme, drugi pripadnici skupine 'Last Generation' ušli su na teren berlinske zračne luke BER.

Ravnateljstvo berlinske savezne policije priopćilo je da su ljudi ušli u sigurnosno područje zračne luke i zalijepili se za pistu.

DVOMJESEČNI NEMIRI Iranski aktivisti pozvali su na trodnevni prosvjed širom zemlje

- S uzrocima klimatske katastrofe suočavamo se izravno. Gdje su barem prve sigurnosne mjere poput ograničenja brzine ili karte od 9 eura? - poručili su dalje aktivisti na Twitteru.

Također, navodi se kako je lokalna policija obaviještena neposredno prije ulaska u zračnu luku.

Glasnogovornik zračne luke u Münchenu rekao je za njemačku novinsku kuću BR da se ' očekuju poremećaji u zračnom prometu'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare