To je to što me zanima!

Klizište se godinama urušava: Velika provalija prijeti kućama

Nakon što se šuma otklizala 70-ak metara, u Čučerju se otvorila velika provalija. Najugroženije su kuće 100-injak metara od provalije. Ništa još uvijek nije sanirano
Vidi originalni članak

U Čučerju se otvorila 100 metara široka i 200 metara duga provalija nakon što se šuma odsklizala 70-ak metara niz brdo. Riječ je o aktivnom klizištu koje se već godinama urušava.

Najugroženije su kuće 100-tinjak metara udaljene od provalije. Odmah ispod klizišta su groblje i crkva, javlja RTL.

- Obavještavamo Vas da je riječ o pojavi formiranja dublje klizne plohe u laporastoj stijenskoj masi uslijed čega je došlo do formiranja veće količine materijala koji je trenutno u stanju labilne ravnoteže - priopćili su iz Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Klizište su u četvrtak analizirali, ali još ništa nisu ogradili. Kuće, kažu, nisu ugrožene, a sa sanacijom će krenuti nakon što odrede najprimjereniju metodu. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • trlababalan99 15.02.2014.

    Prodajem kuću na klizištu, očuvana, full oprema, nije puno prošla!

  • projekt_venus 15.02.2014.

    Bit će toga sve više i sve češće zato mi je i čudno kako ljudi rade svoje vile na vrh brijega (Zg je pun takvih zgrada). Tko im uopće da građevinsku dozvolu za gradnju? I koliko moraš biti pametan da kupiš stan u zgradi koja je na vrhu brda?

  • MarijaJurić 15.02.2014.

    uh gadno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare