To je to što me zanima!

Klizište u Zagrebu: Kućama prijeti zatrpavanje zemljom

U noći na srijedu odronIla se zemlja pa dvjema kućama u Kustošijskom vencu prijeti zatrpavanje. U Gradskom uredu su rekli da će u četvrtak postaviti najlon
Vidi originalni članak

Svaki sat vremena ova zemlja ide sve bliže meni, kazao je Robert Hanžeković (40). U srijedu ujutro izašao je na terasu i umjesto uzvisine s nekoliko voćaka ugledao nepreglednu hrpu zemlje.

U noći na srijedu odronIla se zemlja pa dvjema kućama u Kustošijskom vencu prijeti zatrpavanje. 

- Brdo raste u visinu i čini se da ne prestaje, a voćke su se pomaknule za metar ako ne i više - kazao je susjed. Stanarima su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kazali da će u četvrtak postaviti najlon kako bi se zaustavilo zatrpavanje. 

- Zadnji ovakav odron je bio prije 30 godina kad je zemlja srušila jednu kuću. Bio je mir do sada - zaključio je susjed.


Idi na 24sata

Komentari 12

  • bubica0501 20.02.2014.

    Mi smo na Kustošiji na brijegu.. Od starijih ljudi sam čula da je nekada davno isto bio taj problem. Rješen je na način da su pošumljavali s bagremom koji brzo raste i brzo se širi.. I sada moji susjedi svake godine sve češće i češće ruše te bagreme i eto što se događa.

  • xgradnja 20.02.2014.

    Ha ha vidi Hanžu...kaj je frka od zamlje..ne brini ionako će te kad tad zatrpati :))) Ekipa iz snova.....čudo jedno da uopće mogu stajati na nogama, a večer je :) Maneken za alkohol.

  • projekt_venus 20.02.2014.

    To se već dugo zna da će biti tako, a bit će i sve češće. Ne znam na koji način dobiju dozvolu za gradnju kuće ili zgrade na vrh brda, a još manje znam gdje im je pamet da kupuju takvo građevinsko zemljište. Ne ugrožavaju samo sebe, već i one ljude koji imaju kuću ispod brijega (koji je nekad bio šumica).

Komentiraj...
Vidi sve komentare