To je to što me zanima!

Klub utemeljitelja HDZ-a se pobunio zbog broja izaslanika

Nezadovoljni brojem izaslanika na XV. Općem saboru stranke utemeljitelji smatraju da sve zajednice HDZ-a trebaju biti ravnopravne u određivanju broja izaslanika
Vidi originalni članak

Predsjedništvo Zajednice klubova utemeljitelja HDZ-a 'dr. Franjo Tuđman', nezadovoljno što će Zajednica imati samo 45 izaslanika na XV. Općem saboru HDZ-a, uputilo je predsjedništvu stranke, na čelu s Jadrankom Kosor, oštro pismo 'na znanje i postupanje'.

Utemeljitelji su se, naime, pobunili jer smatraju da sve zajednice HDZ-a trebaju biti ravnopravne u određivanju broja izaslanika, javlja tportal.

Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a smatra da im pripada kvota od najmanje 120 izaslanika na izbornom saboru. Naime, predsjedništvo Kluba traži da se ukupan broj izaslanika na izbornom saboru stranke koji čine Zajednice žena 'Katarina Zrinski' (70), Mladeži HDZ-a (300) i Kluba utemeljitelja dr. Franjo Tuđman (45) - podijeli na tri kako bi bili ravnopravni.

U suprotnom, u pismu predsjedništvu stranke najavili su da neće otići na izborni sabor. Na upit hoće li predsjedništvo stranke ipak povećati broj izaslanika Kluba utemeljitelja, predsjednik Kluba Đuro Perica izrazio je optimizam, piše tportal.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • feba 25.02.2012.

    Kosor,Šeks,Hebrang i još par njih---van iz stranke.Napravili su ogromnu štetu ugledu te stranke a poraditi treba i na hvatanju lopova da bi stranka vratila povjerenje.

  • Skorp 25.02.2012.

    Jadranku treba pod hitno udaljiti iz HDZ-a. Svojim izjavama smije joj se čitav Sabor, čitava Hrvatska, da li to treba HDZ-u?

  • corto malteze 24.02.2012.

    jadranka kosor ne moze voditi 2 nacrtane koze.... jedna bi joj sigurno utekla

Komentiraj...
Vidi sve komentare