To je to što me zanima!

Knin: Vijenci i svijeće za prve žrtve u Domovinskom ratu

Gradonačelnica Josipa Rimac, dožupan Tomislav Vrdoljak, te predstavnici MUP-a i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće kod križa na kninskoj tvrđavi
Vidi originalni članak

U Kninu je danas obilježena 23. obljetnica početka velikosrpske agresije i progona hrvatskog stanovništva. Gradonačelnica Josipa Rimac, dožupan Tomislav Vrdoljak, te predstavnici MUP-a i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće kod križa na kninskoj tvrđavi, te kod spomen obilježja u Potkonju i Vrpolju.

Napadom na Potkonje i Vrpolje 1. svibnja 1991. godine, postavljanjem barikada, ubojstvima i izgonom stanovništva iz Knina i okolnih mjesta započeta je velikosrpska pobuna i agresija na Republiku Hrvatsku. U napadu je milicija Mile Martića uz pomoć JNA uhitila i zatvorila sve odrasle muškarce, dok su starci, žene i djeca otjerani u progonstvo.

Nakon toga Knin je četiri godine bio prijestolnica paradržave Republike Srpske Krajine, sve do oslobođenja u Oluji 5. kolovoza 1995. godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • njakvi konza 01.05.2014.

    smor

  • Honda orao 01.05.2014.

    Poštovanje svima žrtvama,ali agresija je počela dosta ranije,još sa balvanima i barikadama 90-te,pa onda prve akcije specijalne policije iz Lučkog u Pakracu,pa krvavi Uskrs 91-e na Plitvicama sa prvom žrtvom pok. Jovićem...Ne ponovilo se...

  • SAINT 01.05.2014.

    S nama su.

Komentiraj...
Vidi sve komentare