To je to što me zanima!

Kod četvorice maloljetnika našli arsenal zabranjenih petardi

Sve se dogodilo u samom središtu grada, kod Dioklecijanovih podruma, ali i u gradskim kotarevima Bol, Blatine i Žnjan gdje su djeca bacala petarde koje su dozvoljene za rukovanje samo starijima od 18 godina
Vidi originalni članak

Više od 130 komada pirotehničkih sredstava zabranjenih za maloljetnike pronašla je splitska policija kod četvorice dječaka, a dvojici starijih maloljetnika te roditeljima izdani su optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Iz splitsko-dalmatinske policije u ponedjeljak su priopćili da su za Staru godinu na području Splita postupali u četiri slučaja u kojima su zatečeni maloljetnici u dobi od 11 do 15 godina koji su posjedovali, palili i bacali pirotehnička sredstva II. i III. razreda.

POLICIJA ISTRAŽUJE Kaštela: Eksplodirala petarda, dječaku teško ozlijedila oko

Sve se dogodilo u samom središtu grada, kod Dioklecijanovih podruma, ali i u gradskim kotarevima Bol, Blatine i Žnjan gdje su djeca bacala petarde koje su dozvoljene za rukovanje samo starijima od 18 godina.

Neslužbeno, riječ je o 12- godišnjaku, 13- godišnjaku i dvojici 14- godišnjaka.

Od njih je ukupno oduzet 131 komad pirotehničkih sredstava F2, F3 i P1 kategorije, a dvojici starijih maloljetnika izdani su optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

VIKEND PROVEO U BOLNICI Tinejdžeru na Badnjak petarda eksplodirala u ruci. Splitski doktori su ga hitno operirali

U dva slučaja zakonskom zastupniku djeteta, odnosno roditeljima izdan je optužni prijedlog sukladno istom Zakonu, a roditelji za takav prekršaj mogu platiti kaznu od tisuću do tri tisuće kuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.01.2022.

    za par petardi budu dobili više kazne od vidoševića

Komentiraj...
Vidi sve komentare