To je to što me zanima!

Kolarić: Broj zaraženih može biti čak i duplo veći od detektiranih

Dakle, mi sa ovim sustavom testiranja...koliko mi sad testiramo, ja mislim da više od 5000 dnevno ne možemo detektirati, ali da imamo zaraženih više, tvrdi epidemiolog Kolarić
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je u zadnjih 24 sata 4534 nova slučaja zaraze korona virusom, a epidemiolog Branko Kolarić ističe kako brojke mogu biti i duplo veće od detektiranih. 

- Dakle, mi sa ovim sustavom testiranja...koliko mi sad testiramo, ja mislim da više od 5000 dnevno ne možemo detektirati, ali da imamo zaraženih više - ja sam uvjeren da te brojke mogu biti i duplo više od ovoga što mi detektiramo - rekao je Kolarić za RTL

'ŽIVOTI NEĆE BITI ISTI' Kolarić: Kad cjepivo prijeđe Breganu, ja mogu na godišnji

Epidemiolog Kolarić kaže - prije novih mjera procjene ECDC-a su 80 umrlih u prosincu, više od 100 u siječnju. Ove bi još pooštrio.

- Mislim da nam je trenutak stvarno da sa srednjim školama prijeđemo online do Božića. Za njih bolest nije ozbiljna i je da je najbolje da su u školama, ali oni se voze u javnom prijevozu gdje se voze i radnici koji idu u domove za starije - jasno će Kolarić.

Na bolničkom liječenju trenutno je 2500 ljudi, a sve ih je više u tercijarnim centrima poput Arene.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 04.12.2020.

    Zarazeno je pol Hrvatske vec, otvaraj sve!

  • Koronoslav Papak 03.12.2020.

    Koliko samo moraš glup biti da misliš da je manje zaraženih/oboljelih zato jer se manje testira, pa onda nemojte uopće testirati pa neće biti zaraženih. A ta brojka koliko je zaraženih i navodno umrlih od korona virusa je skroz irelevantan podatak, taman da nam svakodnevno javljate koliko se ljudi jučer napilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare