To je to što me zanima!

Kolibrići i Krijesnice: 'Osnujte fond i preuzmite odgovornost!'

Tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku, poručili su iz udruga
Vidi originalni članak

Iz udruga Kolibrići i Krijesnice, koje okupljaju roditelje vitalno ugrožene djece te djecu i obitelji suočene s malignim bolestima, reagirali su na potez Ministarstva zdravstva koje je, kako je najavljeno, otvorilo račun za prikupljanje donacija građana i tvrtki za posebno skupe lijekove. 

UDRUGA KOLIBRIĆI: 'Premijeru Plenkoviću, naša djeca žele samo jedno - živjeti'

Smatraju, ističu, da je Vlada tim potezom 'odbacila odgovornost i obavezu financiranja liječenja vlastitih građana'.

- Ministar Kujundžić prvotno je obećao da će Vlada sudjelovati u jednakom iznosu kojeg uplate naši, već toliko opterećeni sugrađani, ministar Marić ga je potom demantirao, a sada o načinu na koji će sudjelovati država - više nigdje ni glasa.

Oboljelima ne treba vaš nadzor nad novcem koji ni u kojem pogledu nije vaš, već im treba država čije će institucije preuzeti političku, ljudsku, moralnu i liječničku odgovornost i sukladno tome im omogućiti liječenje te, u krajnjoj liniji, život. 

Ovim putem ponovno tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku dok god sustavno ne riješite probleme liječenja djece s genetskim, onkološkim i drugim bolestima koja će danas sutra trebati sredstva iz Fonda - stoji u priopćenju udruga. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nec.1996 29.12.2017.

    budite bez brige ,na godinu ce vam pomoci ,tako se svake godine nadajte ,zar vi ne znate ko je na vlasti..

  • zeljkopž 29.12.2017.

    Evo što jedna Danska kaže o tome! ''In October 2017, the authorities in Denmark recommended Spinraza for use only in a small subset of patients with SMA type 1 (young babies) and refused to offer it as a standard treatment in all other SMA patients quoting an "unreasonably high price" compared to the clinical effect.'' Svjestan sam da levičari ne znaju engleski, ali pošto im i čitanje latinice ne ide baš naj bolje neću se trudit s prijevodom.

  • user_204031 29.12.2017.

    Ljek moze, ali lijek je preskup..

Komentiraj...
Vidi sve komentare