Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Kolibrići i Krijesnice: 'Osnujte fond i preuzmite odgovornost!'

Tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku, poručili su iz udruga

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
44 komentara

Iz udruga Kolibrići i Krijesnice, koje okupljaju roditelje vitalno ugrožene djece te djecu i obitelji suočene s malignim bolestima, reagirali su na potez Ministarstva zdravstva koje je, kako je najavljeno, otvorilo račun za prikupljanje donacija građana i tvrtki za posebno skupe lijekove. 

UDRUGA KOLIBRIĆI: 'Premijeru Plenkoviću, naša djeca žele samo jedno - živjeti'

Smatraju, ističu, da je Vlada tim potezom 'odbacila odgovornost i obavezu financiranja liječenja vlastitih građana'.

- Ministar Kujundžić prvotno je obećao da će Vlada sudjelovati u jednakom iznosu kojeg uplate naši, već toliko opterećeni sugrađani, ministar Marić ga je potom demantirao, a sada o načinu na koji će sudjelovati država - više nigdje ni glasa.

Oboljelima ne treba vaš nadzor nad novcem koji ni u kojem pogledu nije vaš, već im treba država čije će institucije preuzeti političku, ljudsku, moralnu i liječničku odgovornost i sukladno tome im omogućiti liječenje te, u krajnjoj liniji, život. 

Ovim putem ponovno tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku dok god sustavno ne riješite probleme liječenja djece s genetskim, onkološkim i drugim bolestima koja će danas sutra trebati sredstva iz Fonda - stoji u priopćenju udruga. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message