To je to što me zanima!

Kolinda je imenovala članove Komisije za pomilovanja

Komisija ima ulogu pomoći predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u donošenju odluka o pomilovanju. Riječ je o aktu milosrđa kojeg ona donosi samostalno
Vidi originalni članak

Predsjednica  Kolinda Grabar Kitarović  imenovala je Komisiju za pomilovanja. Predsjednikom je imenovan prof. dr. sc. Davor Derenčinović, a članovi su: Miroslav Šumanović, dr. sc. Damir Primorac, Marijan Hranjski, Mirjana Kralik, prof. dr. sc. Eduard Kunštek i mr. sc. Ivica Tolušić, objavio je Ured predsjednice. 

Predsjednik komisije Davor Derenčinović predstojnik je Katedre za kazneno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu. Mislav Šumanović je poznati odvjetnik i bivši predsjednik Županijskog suda u Zagrebu. Damir Primorac je odvjetnik, koji je do 2008. bio 12 godina sudac krivičar na sudovima u Splitu. Marijan Hranjski je bio tužitelj u bivšoj državi, od 1991. zamjenik javnog tužitelja RH pa od 1994. državni odvjetnik RH, sudac Vrhovnog i Ustavnog suda. Mirjana Kralik je bivša prekršajna i županijska sutkinja. Eduard Kunštek je dekan Pravnog fakulteta u Rijeci i član DSV-a. Ivica Tolušić je poznati policijski kadar od 1991., bivši načelnik uprava u Virovitici, Splitu, Sisku. Komisija ima ulogu pomoći predsjednici države u donošenju odluka o pomilovanju. Riječ je o aktu milosrđa kojeg ona donosi samostalno.

Molbe za pomilovanje podnose se Ministarstvu pravosuđa koje predsjednici, to jest njezinoj komisiji daje neobvezujuća mišljenja i prijedloge.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • ljubica ljubičica_1 20.07.2015.

    Dali će njeni pomilovat dragog im Ivu ?

  • Snygging 19.07.2015.

    Neko je u predizbornoj kampanji govorio nešto o smanjenu savjetnika, komisija, referanata i ostalih parazita od kojih skoro nikakve koristi nema, radi uštede državnih novaca a sad... Malo na odmor vani umjesto na Brinune a samo jedan čovjek osiguranja sa smještajem i hranom vani košta preko 5000 kn dnevno plus vozila, kuvari i ostalo... Lako seruckati i obečavati ko onaj veseljak iz Grčke..

  • istri 19.07.2015.

    pomilovati male glupe prekrsaje moze i bez neke komisije a za mafiju netrebaju ni komisije ni pomilovanja vec strogi sef gdje se deponiraju kljucevi celija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare