To je to što me zanima!

Kolinda je posjet BiH završila sa ćevapima, srela je i Halida

Svoj prvi službeni predsjednički posjet, i to susjednoj Bosni i Hercegovini, Grabar-Kitarović završila je u utorak kasno poslijepodne šetnjom starim dijelom Sarajeva
Vidi originalni članak

Svoj prvi službeni posjet, i to susjednoj Bosni i Hercegovini, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je u utorak kasno poslijepodne šetnjom starim dijelom Sarajeva. Predsjednica je ostala vjerna tradiciji drugih državnika, te je obišla Sabornu crkvu, zatim Begovu džamiju i Katedralu Srca Isusova gdje se fotografirala pored spomenika papi Ivanu Pavlu II. Grabar-Kitarović je obišla i Sebilj na Baščaršiji, a zatim se sa delegacijom zaputila u poznatu sarajevsku ćevabdžinicu gdje je i pojela porciju bosanskog specijaliteta, te se slučajno susrela s pjevačem Halidom Bešlićem, koji ju je srdačno pozdravio, javlja Klix.ba.

Glavna poruka posjeta predsjednice je suradnja dviju zemalja i potpora koju će Hrvatska pružati Bosni i Hercegovini na putu u europske i euroatlantske integracije, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

- Snažno ću podržavati europski i euroatlantski put BiH na temelju ispunjavanja politike uvjetovanosti, koristeći svoj položaj za osiguravanje pozornosti ključnih partnera u međunarodnoj zajednici, prije svega EU i SAD-a, na BiH i pružanje svekolike potpore usporedo napredovanju BiH na ovom putu - kazala je Grabar-Kitarović nakon sastanka s predsjedavateljem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

- Temelj mojeg odnosa prema BiH jest poštovanje neovisnosti, suverenosti i teritorijalne cjelovitosti BiH kao i potpora osiguravanju konstitutivnosti i ravnopravnosti svih triju njezinih naroda, ne zanemarujući ni građane BiH koji se nazivaju 'ostalima - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 364

  • UNPROFOR 05.03.2015.

    Pa koji je faktor ovaj pjevać?Odbor pri MIP -u za međunarodne kontakte , trebao bi ovaj susret uzeti na dnevni red i ustanovi u koji je to boljitak za RH utrošeno vrijeme i novac Države! Halid Bešlić? Pa ima u SA valda intelektualaca i u sferi umjetnosti , koji su zaslužili slućajni susret druženje , a ne ovaj Bešlić. Možda je seljanćica njegova fanica ? Slućajno se sreli ??? Je, kao i ja princesu Anu !

  • KaĿea 04.03.2015.

    Zaista lijepa gesta Predsjednice. Velikim dijelom teritorija graničimo sa BiH, a o povijesnom i kulturnom nasljeđu ne treba ni govoriti. Vratiti ljudima nadu u budućnost nije mala stvar. Bolje imati dobrog susjeda nego lošeg brata.

  • kokaza5 04.03.2015.

    Valjda je Halid platio čevape.

Komentiraj...
Vidi sve komentare