To je to što me zanima!

Kolinda neće podržati Pusić? 'To će stvoriti razdor u zemlji'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je odluku o hrvatskom kandidatu za glavnog tajnika UN-a trebalo prepustiti novoj Vladi jer su izbori preblizu
Vidi originalni članak

Nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak odlučila da će Vesnu Pusić, svoju potpredsjednicu i ministricu vanjskih i europskih poslova kandidirati za glavnu tajnicu UN-a, oglasila se i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Iako je i sama Vesna Pusić, na presici nakon sjednice Vlade, izjavila kako se nada podršci predsjednice, nije baš izvjesno da će ju i dobiti. Naime, predsjednica je kazala kako je tu odluku trebalo prepustiti novoj Vladi jer su izbori preblizu.

- Neću ići protiv nacionalnog kandidata, ali smatram da on mora imati široku potporu, gotovo na razini nacionalnog konsenzusa. Nije riječ o međunarodnom natjecanju ili javnom pozivu na koji bi se javio bilo koji kandidat pa ova odluka nije dobra i bojim se da će stvoriti razdor u zemlji. Već mjesecima čekam da se u postupak pošalju imenovanja veleposlanika i konzula i ne znam zašto to nije poslano - rekla je predsjednica u Virovitici gdje je bila na svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije.

Idi na 24sata

Komentari 401

  • Imota71 05.09.2015.

    E Moj narode Moj Narode... kome ste dali vaš JA?? Da nam Četnuškinje vode drzavu ! Probudite Se Moj Narode!

  • Bari 05.09.2015.

    nema za nju podrške ,ako je podrži onda nije hrvatska predsjednica

  • fredaster 05.09.2015.

    Jakove dovedi krave i operi vime kravama a ja cu ih p.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare