To je to što me zanima!

Kolinda: Ovo je bio mimohod budućnosti, a ne prošlosti...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Žalimo za svakim životom koji je izgubljen u ratu, i hrvatskim i srpskim, žalimo za svakim braniteljem koji je dao život za domovinu, naglasila je Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obratila se nakon premijera i predsjednika Sabora građanima nakon svečanog vojnog mimohoda koji je u utorak održan u Zagrebu.

Istaknula je kako je danas bio veličanstven dan te da se vratila mislima u 1995. godinu.

- Nisam mogla, a da se mislima ne vratim na postrojavanje Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK Zagreba, pa onda na mimohod 1995. Koliko smo od tada napredovali, izrasli u respektabilnu vojnu silu, državu koja je postala država rješenja, a ne problema - rekla je Grabar Kitarović.

Rekla je i kako su danas na mimohodu bila njena djeca, "duboko ganuta onim što su vidjela".

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednica Grabar Kitarović dala znak za početak mimohoda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je bio mimohod budućnosti, a ne prošlosti - rekla je predsjednica.

- Žalimo za svakim životom koji je izgubljen u Domovinskom ratu, i hrvatskim i srpskim, žalimo za svakim braniteljem koji je dao život za hrvatsku domovinu, žalimo za civilnim žrtvama, ali isto tako ističemo da mi taj rat nismo željeli, to je bio rat Miloševićeve velikosrpske politike - rekla je Grabar Kitarović.

- Idemo dalje, za sve naše građane, i danas s ovoga mjesta zahvaljujem svima. Zahvaljujem i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu  što je imao snage, hrabrosti i mudrosti povesti nas u tu bitku koju mnogi nisu odobravali, a ta operacija će ući u anale svjetske povijesti - zaključila je Grabar Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednica Grabar Kitarović provezla se u vojnom džipu i pozdravila vojnike i građane

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 214

  • marin.0202 05.08.2015.

    Cirkus a ja prolazim gradom i geldam kao penzici skupljaju boce , to je Hrvatska stvarnost ,otvorite oci sutra ce te opet pljuvati i je..ti mater jedan drugome.

  • fish7 05.08.2015.

    Govor u redu, ali toliko naučen napamet bez emocija da je to strašno. Ništa iz srca, iz duše!

  • novkovka 05.08.2015.

    BRAVO!!! za sve što smo danas vidjeli.imamo stvarno dobru i veliku vojsku.samo da ju više nemoramo upotrebiti,već samo da ovako uživamo,u našoj slobodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare