To je to što me zanima!

Kolinda se pohvalila: Ušla je u odbor koji je 2019. predvidio pandemiju koronavirusa...

Oduševljeni smo što je bivša hrvatska predjednica pristala biti supredsjedavajuća u odboru. Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju nekih od najvežih svjetskih izazova, rekli su iz WHO-a
Vidi originalni članak

Čast mi je što sam postala predsjedavajuća u odboru za globalnu pripremljenost na zdravstvene krize, napisala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) osnovali su 2018. godine na preporuku panela o globalnom odgovoru na zdravstvene krize poput izbijanja smrtonosne ebole i drugih zdravstvenih kriza.

'Oduševljeni smo što je s nama'

Odbor u kojem je od sad i Kolinda je vrsta mehanizma praćenja na visokoj razini koji će redovito izvještavati o stanju pripravnosti svijeta na zdravstvene krize. U svom prvom izvješću u rujnu 2019. godine Odbor je predvidio neposrednu prijetnju velike respiratorne pandemije koja će uzrokovati milijune mrtvih i zadati težak udarac gospodarstvu.

Suosnivač GPM-a je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

- Oduševljeni smo što je bivša hrvatska predsjednica pristala biti supredsjedavajuća u odboru. Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju nekih od najvećih svjetskih izazova. Pripremanje za pandemiju je jedan od takvih izazova i odbor će biti obogaćen njezinim iskustvom - rekao je direktor u Svjetskom zdravstvenoj organizaciji, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Origano1001 04.07.2023.

    Taj odbor je zakuhao plandemiju 2019.godine,izgleda da opet nešto pripremaju.Zločinci.

  • Habsburška Nizozemska_296 27.06.2023.

    Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogucnost u ducanu birati izmedu raznih vrsta jogurta Zašto bih se bojala zmija? Zmija je zmiji najbolji prijatelj..Odrastala sam u toj slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba. Užasavala sam se jedino poskoka i koprive. Cesto sam upadala u grmlje kopriva, vidajuci plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na srecu uvijek su završavali dobro. ..tako je govorila " pomocna tajnica NATO snaga" / coffee cook / danas direktorica tvrtke iz šupljeg u prazno....Beskrupulozna karijeristica koja nema nikakav identitet….. moralna hijena ... intelektualno potkapacitirana osoba s postupcima narcisoidnog psihopata....

  • panda2 27.06.2023.

    Ona će nam donijeti iskustvo u rješavanju najvažnijih svjetskih izazova - pa ovako se ne bih ni ja šprdao s njom. Strašno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare