To je to što me zanima!

Kolumbija bi mogla legalizirati ecstasy za osobne potrebe

Kolumbijska ministrica pravosuđa Ruth Stella Correa najavila je da će novim zakonom legalizirati sintetičke droge, kao što je ecstasy, za osobne potrebe
Vidi originalni članak

Kolumbijska ministrica pravosuđa Ruth Stella Correa najavila je da će novim zakonom legalizirati sintetičke droge, kao što je ecstasy, za osobne potrebe, piše BBC.

Prijedlog će zamijeniti postojeće zakone, koji zabranjuju kokain i marihuanu, ali ljude se ne goni zbog posjedovanja malih količina. Correa je kazala da se Ustavni sud već izjasnio protiv kriminalizacije ljudi koji imaju male količine marihuane i kokaina.

- Novi zakon će to proširiti i na sintetičke droge - kazala je ministrica. Eksperti kažu da sintetičke droge uključuju ecstasy i metamfetamine, no neki kažu da se definicija može "protegnuti" i na heroin.

Tek nedavno je Kolumbija usvojila represivnije zakone s odredbama o kažnjavanju posjedovanja i konzumacije droge, no odluke Visokog suda u posljednje dvije godine su doprinijele kako bi se krenulo u ublažavanje tog trenda.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • MAX 2010 30.01.2013.

    Slijedom svjetske "napredne logike"- legalizira se droge, prostituciju, GMO,kloniranje , gay "brakove" i osobe pa se može očekivati da najnapredniji i najbrži legaliziraju,terorizam,trovanje, i ubojstva ! Drago mi je da neću doživjeti još i to (možda me zakonski -uspavaju) jer se po svemu što je loše Hrvatko vodstvo gurne u prve "najnaprednije " redove !

  • SebastianMartić 30.01.2013.

    Cudim se da je vec nisu ... Tamo je to normalno hah

  • čamil 30.01.2013.

    Evo ideje za naše kukurikavce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare