To je to što me zanima!

Komadina: Ekstremne desnice koriste krizu i nadiru u politiku

Svjedoci smo da sedam desetljeća od vojnog poraza nacističke i fašističke ideologije, ona i dalje tinja u Europi, svijetu, pa i Hrvatskoj, rekao je Komadina
Vidi originalni članak

Svjedoci smo da i danas, sedam desetljeća od vojnog poraza nacističke i fašističke ideologije, ona nažalost nije nestala, i dalje tinja u Europi, svijetu, pa i Hrvatskoj. Ekstremne desnice, ksenofobi, oni koji se ne libe javno isticati simbole fašizma, koristeći ekonomsku krizu koja još uvijek dominira u mnogim zemljama čelnicama EU, nadiru u politički prostor, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

- Vidjeli smo trendove zadnjih izbora za Europski parlament, a oni jesu zabrinjavajući. Šutnja i suzdržanost demokratskih snaga dali su dodatnog prostora njihovom djelovanju, zato i treba koristiti svaku priliku za podsjetiti kakve su strahote u povijesti civilizacije donijeli ekstremizmi, nacionalizmi, mržnja i netolerancija. Od strahota I. i II. svjetskog rata Europa se do danas nije u potpunosti oporavila, nas je zadesio 90-tih i novi, Domovinski rat u kojem smo branili i obranili državne granice i suverenitet. Prakitčki je svaka generacija imala svoj rat, imala je izazov na koju stranu treba stati i kako se odrediti prema zlu - kazao je Komadina na današnjoj svečanoj akademiji održanoj u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja povodom Dana antifašističke borbe 22. lipnja i Dana državnosti 25. lipnja.

Govoreći "o jačanju desnih stranka koje otvoreno zazivaju nasilje u svojim zemljama i zagovaraju destrukciju ujedinjene Euope o čemu treba voditi računa i u Hrvatskoj", riječki gradonačenik Vojko Obersnel u svome je obraćanju na svečanoj akademiji pozvao pripadnike svih političkih stranka u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Hrvatskoj, da u svome radu uvažavaju vrijednosti antifašizma kao civilizacijsku tekovinu moderne i demokratske Europe.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • 30.06.2014.

    Komadina misli da desnica nadire zbog krize izazvane od ekstremnih ljevicara.

  • mili999 25.06.2014.

    Komadina je bas pokazao put partije...Plasiti narod ekstremnom desnicom da prikrije komunisticko nasljedstvo u Sdp-u i njihov unutarnji raskol.

  • polo90 25.06.2014.

    Očito je komadina dobio po nosu od velikog vođe, i gle odjednom se boji desničara i neznam koga,luta nezna ni sam kuda i gdje (razoćarao si me tako kaže pjesma koju bih ti rado pustio ).

Komentiraj...
Vidi sve komentare