To je to što me zanima!

'ORaH i Živi zid idu sami na izbore, to se vidi iz aviona'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na sjednicu predsjedništva SDP-a jedini su na prednja vrata ušli Zlatko Komadina, Željko Jovanović, Rajko Ostojić i Davor Bernardić. Svi ostali su izbjegli novinare
Vidi originalni članak

Razgovarali smo o predsjedničkim izborima i stanju u zemlji, rekao je Davor Bernardić nakon sastanka predsjedništva SDP-a. Na pitanje kakvo je stanje u zemlji rekao je: " Teško, ali optimistično" te dodao da optimizam "dolazi iz čovjeka".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatko Komadina bio je konkretniji te je rekao da su razgovarali o proširenju Kukuriku koalicije na manje stranke koje ne prelaze izborni prag.

- Jasno je da Živi zid i ORaH prelaze prag. To se vidi iz aviona - rekao je Komadina te ih isključio iz moguće koalicije. Raspravljali su i o izmjenama Izbornog zakona.

- Svi se zalažemo za preferencijalno glasanje , ostaju još neka pitanja oko glasova manjina i toga hoće li biti jedan ili tri preferencijalna glasa - rekao je. Dodao je kako nije zadovoljan komunikacijom u stranci te smatra da bi se u njezin rad trebalo uključiti više stručnjaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komadina: Bit će kao u dječjoj igri

Na sjednicu predsjedništva SDP-a jedini su na prednja vrata ušli Zlatko Komadina, Željko Jovanović, Rajko Ostojić i Davor Bernardić . Svi su ostali izbjegli novinare i ušli na stražnja vrata. Tema će biti predsjednički izbori, a Komadina, Jovanović i Bernardić složili su se kako za poraz Ive Josipovića o dgovornost dijele njegov izborni stožer, Vlada te SDP i druge stranke koje su ga podržale.

- Bit će kao u dječjoj igri: tko je kriv? Spas za mene - rekao je Komadina te naveo da je od stranaka koje su podržale Josipovića najviše krive one koje su na vlasti.

- Predsjednički izbori su gotovi, Kolinda Grabar Kitarović je pobijedila i ja joj čestitam. SDP treba vidjeti kako dobiti parlamentarne izbore , kako sad stvari stoje s partnerima, a ne sam - rekao je Komadina, a komentirao je i kontroliranje tečaja švicarskog franka.

-To je jedna od rijetkih, ako ne i prva vladina socijaldemokratska odluka kontra neokapitalizm a. Naravno da ih je trebalo biti više - rekao je Komadina. Na pitanje tko je za to kriv, spremno je rekao: Spas za mene!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jovanović: Josipovićev PR kriv za poraz

Bernardić je također rekao da se SDP treba okrenuti novim izazovima , ali i da je stranka sad povezanija i čvršća.

Jovanović je izravno optužio PR tim Ive Josipovića za njegov poraz.

- Na svakim izborima od 2000. godine izgubio je kandidat vladajuće stranke - zaključio je Jovanović.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • davor33 23.01.2015.

    orah zivi zid i sdp pius kukuriku i raspad hrvatske.boze cuvaj hrvatsku

  • pčela 22.01.2015.

    Ajde gubitnici, pripremite se za još jedan gubitak krajem godine.

  • SAINT 22.01.2015.

    ekipa mala , nesposobna ali Bogu hvala na odlasku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare