Obavijesti

News

Komentari 54

'ORaH i Živi zid idu sami na izbore, to se vidi iz aviona'

'ORaH i Živi zid idu sami na izbore, to se vidi iz aviona'
8

Na sjednicu predsjedništva SDP-a jedini su na prednja vrata ušli Zlatko Komadina, Željko Jovanović, Rajko Ostojić i Davor Bernardić. Svi ostali su izbjegli novinare

VIDEO

Razgovarali smo o predsjedničkim izborima i stanju u zemlji, rekao je Davor Bernardić nakon sastanka predsjedništva SDP-a. Na pitanje kakvo je stanje u zemlji rekao je: " Teško, ali optimistično" te dodao da optimizam "dolazi iz čovjeka".

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata 01:09

Zlatko Komadina bio je konkretniji te je rekao da su razgovarali o proširenju Kukuriku koalicije na manje stranke koje ne prelaze izborni prag.

- Jasno je da Živi zid i ORaH prelaze prag. To se vidi iz aviona - rekao je Komadina te ih isključio iz moguće koalicije. Raspravljali su i o izmjenama Izbornog zakona.

- Svi se zalažemo za preferencijalno glasanje , ostaju još neka pitanja oko glasova manjina i toga hoće li biti jedan ili tri preferencijalna glasa - rekao je. Dodao je kako nije zadovoljan komunikacijom u stranci te smatra da bi se u njezin rad trebalo uključiti više stručnjaka.

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata 02:00

Komadina: Bit će kao u dječjoj igri

Na sjednicu predsjedništva SDP-a jedini su na prednja vrata ušli Zlatko Komadina, Željko Jovanović, Rajko Ostojić i Davor Bernardić . Svi su ostali izbjegli novinare i ušli na stražnja vrata. Tema će biti predsjednički izbori, a Komadina, Jovanović i Bernardić složili su se kako za poraz Ive Josipovića o dgovornost dijele njegov izborni stožer, Vlada te SDP i druge stranke koje su ga podržale.

- Bit će kao u dječjoj igri: tko je kriv? Spas za mene - rekao je Komadina te naveo da je od stranaka koje su podržale Josipovića najviše krive one koje su na vlasti.

- Predsjednički izbori su gotovi, Kolinda Grabar Kitarović je pobijedila i ja joj čestitam. SDP treba vidjeti kako dobiti parlamentarne izbore , kako sad stvari stoje s partnerima, a ne sam - rekao je Komadina, a komentirao je i kontroliranje tečaja švicarskog franka.

-To je jedna od rijetkih, ako ne i prva vladina socijaldemokratska odluka kontra neokapitalizm a. Naravno da ih je trebalo biti više - rekao je Komadina. Na pitanje tko je za to kriv, spremno je rekao: Spas za mene!

Pokretanje videa...

Ines Madunić/24sata 01:38

Jovanović: Josipovićev PR kriv za poraz

Bernardić je također rekao da se SDP treba okrenuti novim izazovima , ali i da je stranka sad povezanija i čvršća.

Jovanović je izravno optužio PR tim Ive Josipovića za njegov poraz.

- Na svakim izborima od 2000. godine izgubio je kandidat vladajuće stranke - zaključio je Jovanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu