To je to što me zanima!

Kombi ga je srušio s motocikla: 'Filip nam je mahnuo i poginuo'

Filipov motocikl je "očešao" kombi marke Mercedes koji je prešao na suprotnu stranu kolnika. Kada je Filip pao na cestu, na njega je naletio i vozač Golfa koji ga je pokušao izbjeći
Vidi originalni članak

Muk i tuga vladali su u Kozarevcu, podravskom naselju, iz kojega je Filip Kolar (27), motociklist, koji je poginuo u nedjelju u Kloštru Podravskom.

Dok su roditelji Ružica i Tomislav obavljali najteže poslove oko pogreba najstarijeg djeteta, Filipova mlađa sestra i brat Matej nisu mogli govoriti od šoka. Njegovi prijatelji Patricija i Robert rekli su kako su Filipa zadnji put vidjeli poslije podne na Moto trci u Kozarevcu na Karasovu brijegu.

- Onako ovlaš smo se pozdravili. Mahnuo nam je i rekao kako ćemo se vidjeti. Nismo ni slutili da bi sjeo na motocikl i otisnuo se u smrt - kažu mladić i djevojka. Prijatelji za Filipa pričaju da je bio duša od čovjeka, koji je svakome bio spreman pomoći.

- Bilo koga u Kozarevcu, ali i u okolnim mjestima da pitate svi će vam reći samo najbolje o njemu, jer je doista bio takav - kažu Patricija i Robert dok su im se niz lice slijevale suze.

TRAGEDIJA U PODRAVINI Stravični detalji nesreće: Pao s motocikla pa ga pregazio auto

Pojasnili su da je Filip upisao Autoškolu za A kategoriju, jer je B imao odavno. No čini se da je ljubav prema motociklima bila jača jer je Filip za volan motocikla sjeo i prije položenog vozačkog ispita.

U poduzeću gdje je radio posljednjih pet godina kažu da je doista bio vrijedan i dobar radnik.

Nakon provedenog očevida policija je objavila kako je Filip nastradao. On je oko 17.30 sati vozio neregistrirani motocikl u smjeru Kladara. Stotinjak metara nakon izlaska iz rotora “očešao” ga je 28-godišnji vozač kombija Mercedes njemačkih registarskih oznaka koji je vozio iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika. Nakon kontakta s kombijem motociklist je pao na cestu, a na njega i motocikl naletio je vozač (22) Golfa koprivničkih oznaka. On je pokušao izbjeći nalet na motociklista “bježeći” izvan ceste preko rubnjaka na travu.

Zbog izazivanja nesreće uhićen je vozač Mercedesa. U još tri prometne nesreće u Zagrebu, na autocesti A3 kraj Okučana i u Međimurju u nedjelju je poginulo još troje ljudi.

Prema podacima MUP-a, od početka ove godine do 2. lipnja u prometu je poginulo 99 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 297

  • prokurator 04.06.2019.

    praktički 1 poginula osoba dnevno u prometu na manje od 4mil stanovnika - što ne valja sa ovim narodom????

  • scoo_1 04.06.2019.

    po meni bi trebalo uvesti tko god sjedne u automobili ili na motor a da to nije registrirano a još da nema vozačku dozvolu, da sve troškove liječenja snosi sam. a ne da račun hzzo. jer previše se ljudi krpa za gluposti koji su u velikom dijelu sami krivi. žalosno je da svaki dan jedan mladi život ode bezveze, jer ako bi se postrožili zakon možda bi roditelji koji podržavaju djecu koja to tako rade ponekada i rekli ono NE koje trebaju dosta puta reći. a koliko čujem ovaj dečko je dosta divljao s motorom.

  • pero djetlić 123 04.06.2019.

    Da je imao vozačku i registraciju sigurno bi preživio, a šta je sa ovim u kombiu jel on imao vozačku a bome i ovaj u golfu je neki levat

Komentiraj...
Vidi sve komentare