To je to što me zanima!

Komšić: Vjeran sam BiH, a ne Hrvatskoj, ali ja jesam Hrvat...

Ja govorim bosanski, mada mislim da je to jedan te isti jezik. Ja sam potpisao Deklaraciju, nemam problem s tim. Moje dijete uči hrvatski i vjerovali ili ne savršeno se razumijem s djetetom, kazao je
Vidi originalni članak

Ja se nisam morao izjasniti kao Hrvat, ja sam Hrvat. To je moj izbor, tako sam odgojen i na to sam ponosan, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda za N1

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komšić je pojasnio kako izgleda građanska BiH za koju se zalaže. 

OLEG BUTKOVIĆ: 'Izjave Komšića o Pelješkom mostu apsolutno nisu dobre...'

- Ja se zalažem za građansku BiH, a to je: u centru zakona moramo biti mi kao pojedinci, ja, vi, peti, deseti. Država mora osigurati zaštitu mene kao pojedinca i mog dostojanstva, ali i da se pobrine da izvršavam obveze prema državi. Kada zaštitite mene kao pojedinca, onda ste zaštititi moje sve; i hrvatstvo i bošnjaštvo i da budem Rom i vjernik i agnostik i sve ono što je u meni. Što je tu problem s etničkom konstrukcijom? Zato što mene guraju da prava ostvarujem u kolektivu. Neću. Ljudi se žele osjećati kao slobodni - kazao je. 

Dodao je da se nije "morao" izjasniti kao Hrvat, već da je Hrvat. 

ZAOŠTRAVANJE ODNOSA Željko Komšić: 'Zatvaram Čovićeve urede u Mostaru!'

- To je moj izbor, tako sam odgojen i na to sam ponosan. Ne dam na to i ljuto ću to braniti. Ja sam dominantno građanin BiH i u to stane sve moje; i moje hrvatstvo, i krštenje i da budem ateist, agnostik, da navijam za Želju. Tu stane moje sve - kazao je Komšić te dodao da je vjeran BiH, a ne Hrvatskoj. 

- Ja sam vjeran ovoj zemlji, ne Republici Hrvatskoj. Volim tu zemlju, želim im sve najbolje, ali oprostite, ja volim BiH više. Ne mogu imati dvije domovine, samo se na jednom mjestu mogu roditi. Ja govorim bosanski, mada mislim da je to jedan te isti jezik. Ja sam potpisao Deklaraciju, nemam problem s tim. Moje dijete uči hrvatski i vjerovali ili ne savršeno se razumijem s djetetom - kazao je. 

Idi na 24sata

Komentari 257

  • kormilar 11.10.2018.

    Problem je u tome što je Komšić Hrvat, ali ne navija za HDZ i nema dvojno državljanstvo!

  • hrza 11.10.2018.

    Poturica još i provocira???

  • Iskrena mala 11.10.2018.

    Jel on u rodu sa onom divnom obitelji komšić šta mali čeka suđenje za ubojstva?

Komentiraj...
Vidi sve komentare