To je to što me zanima!

Ivan Sinčić: Protivnici nas se boje. Ovo danas je tek početak

Kada mi dođemo na vlast, odluke će se donositi u Hrvatskoj. Želimo nezavisnu i suverenu Hrvatsku. Guraju nas u kolonijalni odnos i od nas žele crpiti resurse, dodao je Sinčić
Vidi originalni članak

Nisam niti sanjao da ću stajati na ovom mjestu kada sam ušao u politiku. Vi ste Živi zid. Pokazat ćemo da smo važan faktor u hrvatskoj politici, a poručujem vam da je ovo tek početak. Hvala vam svima što ste došli, rekao je Ivan Vilibor Sinčić na otvorenju prvog kongresa Živog zida.

Ispunjenom dvoranom Vatroslav Lisinski orio se uzvik „Živi zid“. Došli su članovi i simpatizeri stranke iz cijele Hrvatske, a predsjednik stranke Sinčić pričekao je da se publika u dvorani smiri.

- Nećemo govoriti o našim političkim protivnicima. O njima ćemo govoriti na drugim mjestima, ali ćemo reći da nas se boje. Boje nas jer su mijenjali poslovnik Sabora i ne dopuštaju nam da govorimo. Kada mi dođemo na vlast, odluke će se donositi u Hrvatskoj. Želimo nezavisnu i suverenu Hrvatsku. Guraju nas u kolonijalni odnos i od nas žele crpiti resurse. Nećemo to dopustiti. Mi ćemo donositi odluke u Hrvatskoj i na korist hrvatskog naroda. Ove političke elite svode birače na malo tijelo da se zadrže na vlasti. Ne žele koalirati s nama jer nisu političari koji žele mijenjati stvari. Od bolesne djece njima su draži avioni – završio je Sinčić, a dvoranom su se prolomili uzvici „Izdajice“.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na kongresu je Živi zid okupio svoje stručnjake za područja od pravosuđa, obrazovanja, okoliša, socijalbe, unutarnje i vanjske politike.

Predstavljen je i program stranke kojim traže zabranu deložacije iz jedinog doma, ukidanje pristojbe HRT-a, uvođenje minimalne mirovine, bolje zdravstvo i školstvo, očuvanje okoliša, smanjenje poreza i ostalo. Za sve to, kažu, pronaći će novac u porezu na imovinu banaka i profita banaka.

CRO DEMOSKOP HDZ ima najveći pad podrške: SDP, Živi Zid, Most sada rastu


No, članovi su najviše puta ustajali s pljeskom i skandirali saborskim zastupnicima Branimiru Bunjcu i Ivanu Pernaru.

- Dolazi vrijeme kada će Živi zid slagati svoju Vladu. Više ne možemo raditi i najlakši posao bez stranačke iskaznice. Treba smanjiti broj ugovora na određeno vrijeme, smanjiti razlike u plaćama između realnog i državnog sektora. Mnogi rade praznicima, noću, po cijele dane, a plaće su im nikakve, a božićnicu i regres nisu nikad niti vidjeli. Zar je pošteno da umirovljenici kopaju smeću dok se elite voze u jahtama. Protivimo se produžetku radnog vijeka do 67. i tražimo zajamčenu minimalnu mirovinu – rekao je Bunjac.

 

NEĆE SUDJELOVATI U SVAĐI Sinčić: Neka se oporba okupi da svrgnemo Dalić i Marića

Ivan Pernar pozdravio je sve prisutne i poručio im da se bore za suverenu Hrvatsku.

- Sanjao sam ovaj dan i ovaj trenutak. Moja uloga je boriti se za svoj narod i svojh državu, a ne da se naši ljudi moraju boriti za tuđe zemlje u tuđim zemljama. Izaći ćemo iz Europske unije i NATO-a jer tako ne možemo biti slobodni. Želimo slobodno društvo. Ne želimo društvo upravljano izvana – kazao je Pernar.

Na kongresu su najavili i kako nam „ne treba EU i ne treba euro“ te da obećavaju provesti veliku monetarnu reformu. 

- Iza hrvatske kune mora stajati hrvatsko gospodarstvo, a ne neko drugo. Želimo efikasniji i sigurniji bankarski sustav – dodali su.

Idi na 24sata

Komentari 527

  • liberal666 01.05.2018.

    HDZ žz nova koalicija par mjeseci cirkusa pa onda sve po starom

  • purgerica prva 01.05.2018.

    "nove snage", ha, ha, ha! Tak vam je to kad mediji odluče stvoriti "zvijezde"! Sjećate se Oraha, laburista, MOST-araca?! Vi vidite razliku? Ja ne, sve isto. I Bunjac je isti, zbog svojih desetak kredita krenuo učiniti sebi korist. Uletio u politiku! Skužio lik na vrijeme gdje se najbolje živi. Sumnjam češće u njegove intelektualne dosege, ostavlja povremeno - u nekim istupima - dojam razine osobe sa poteškoćama. Dr Štimac? Jel to onaj kaj je uništio dr Šimića u Rijeci? O, veličina, nema kaj. I neka mu ova muka sa bivšom, to je još i malo. Pa Dejan, pa Denis, Mladen, Petra? Koja generacija? Mislim "dece jna oficira" ? I kleptomanka na čelu! O njoj sve znamo, vuče konce, ona je "mozak" ove operacije! Čudi me kak istraživački novinari nisu dospjeli na izvor te "kuhinje", u kafiće i frizerski salon na platpu u Nehajskoj. Ajmo mediji, uprite svim silama, to je kod nas u RH jedino ostvarivo. A narod glup, ne vidi dalje od nosa. Ili tanjura. Po onoj staroj: use, nase i podase! Bok radničari!

  • ljubica ljubičica_1 01.05.2018.

    Mogu gadit kolko žele Živi Zid ali i SDP i HDZ oduzimaju glasove.Uhvatili se za ženu od Sinčića .Pa šta ako je rekla da je završila faks a nije.Znam brdo političara koji su kupili doktorate i diplome Faksa u Sarajevu i Mostaru.Mogla je i ona ali je čista Hrvatica pa nema što radit u BH.Dajte malo ćirnite od vojske(mislim visokih časnika)do političara odakle su im diplome.Sve bi ih proglasila nevažećim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare