Obavijesti

News

Komentari 527

Ivan Sinčić: Protivnici nas se boje. Ovo danas je tek početak

Ivan Sinčić: Protivnici nas se boje. Ovo danas je tek početak
17

Kada mi dođemo na vlast, odluke će se donositi u Hrvatskoj. Želimo nezavisnu i suverenu Hrvatsku. Guraju nas u kolonijalni odnos i od nas žele crpiti resurse, dodao je Sinčić

VIDEO

Nisam niti sanjao da ću stajati na ovom mjestu kada sam ušao u politiku. Vi ste Živi zid. Pokazat ćemo da smo važan faktor u hrvatskoj politici, a poručujem vam da je ovo tek početak. Hvala vam svima što ste došli, rekao je Ivan Vilibor Sinčić na otvorenju prvog kongresa Živog zida.

17
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

Ispunjenom dvoranom Vatroslav Lisinski orio se uzvik „Živi zid“. Došli su članovi i simpatizeri stranke iz cijele Hrvatske, a predsjednik stranke Sinčić pričekao je da se publika u dvorani smiri.

- Nećemo govoriti o našim političkim protivnicima. O njima ćemo govoriti na drugim mjestima, ali ćemo reći da nas se boje. Boje nas jer su mijenjali poslovnik Sabora i ne dopuštaju nam da govorimo. Kada mi dođemo na vlast, odluke će se donositi u Hrvatskoj. Želimo nezavisnu i suverenu Hrvatsku. Guraju nas u kolonijalni odnos i od nas žele crpiti resurse. Nećemo to dopustiti. Mi ćemo donositi odluke u Hrvatskoj i na korist hrvatskog naroda. Ove političke elite svode birače na malo tijelo da se zadrže na vlasti. Ne žele koalirati s nama jer nisu političari koji žele mijenjati stvari. Od bolesne djece njima su draži avioni – završio je Sinčić, a dvoranom su se prolomili uzvici „Izdajice“.

POGLEDAJTE VIDEO:

Završio veliki kongres Živog zida u Zagrebu: "Hrvatska mora biti zemlja jednakih mogućnosti za sve"

Završio veliki kongres Živog zida u Zagrebu: "Hrvatska mora biti zemlja jednakih mogućnosti za sve" Više na http://bit.ly/2HDpS3e Reporter: Ivan Pavić

Objavljuje 24sata Politiko u 29. travnja 2018

Na kongresu je Živi zid okupio svoje stručnjake za područja od pravosuđa, obrazovanja, okoliša, socijalbe, unutarnje i vanjske politike.

Predstavljen je i program stranke kojim traže zabranu deložacije iz jedinog doma, ukidanje pristojbe HRT-a, uvođenje minimalne mirovine, bolje zdravstvo i školstvo, očuvanje okoliša, smanjenje poreza i ostalo. Za sve to, kažu, pronaći će novac u porezu na imovinu banaka i profita banaka.

HDZ ima najveći pad podrške: SDP, Živi Zid, Most sada rastu
HDZ ima najveći pad podrške: SDP, Živi Zid, Most sada rastu


No, članovi su najviše puta ustajali s pljeskom i skandirali saborskim zastupnicima Branimiru Bunjcu i Ivanu Pernaru.

- Dolazi vrijeme kada će Živi zid slagati svoju Vladu. Više ne možemo raditi i najlakši posao bez stranačke iskaznice. Treba smanjiti broj ugovora na određeno vrijeme, smanjiti razlike u plaćama između realnog i državnog sektora. Mnogi rade praznicima, noću, po cijele dane, a plaće su im nikakve, a božićnicu i regres nisu nikad niti vidjeli. Zar je pošteno da umirovljenici kopaju smeću dok se elite voze u jahtama. Protivimo se produžetku radnog vijeka do 67. i tražimo zajamčenu minimalnu mirovinu – rekao je Bunjac.

 

Sinčić: Neka se oporba okupi da svrgnemo Dalić i Marića
Sinčić: Neka se oporba okupi da svrgnemo Dalić i Marića

Ivan Pernar pozdravio je sve prisutne i poručio im da se bore za suverenu Hrvatsku.

- Sanjao sam ovaj dan i ovaj trenutak. Moja uloga je boriti se za svoj narod i svojh državu, a ne da se naši ljudi moraju boriti za tuđe zemlje u tuđim zemljama. Izaći ćemo iz Europske unije i NATO-a jer tako ne možemo biti slobodni. Želimo slobodno društvo. Ne želimo društvo upravljano izvana – kazao je Pernar.

Na kongresu su najavili i kako nam „ne treba EU i ne treba euro“ te da obećavaju provesti veliku monetarnu reformu. 

- Iza hrvatske kune mora stajati hrvatsko gospodarstvo, a ne neko drugo. Želimo efikasniji i sigurniji bankarski sustav – dodali su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 527

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...