To je to što me zanima!

Kongresnici su odobrili novo zaduženje, Giffords se vratila

SAD: Američki Kongres je donio odluku o podizanju granice zaduženja. Sporazum predviđa rezanje troškova za 1000 milijardi dolara. Giffords se vratila u Kongres...
Vidi originalni članak

Američki Kongres je u ponedjeljak donio odluku o podizanju granice zaduženja čime je izbjegnut bankrot SAD-a. Za odluku je glasovalo 169 zastupnika, a 161 je bio protiv.

Vođe demokrata i republikanaca su se dogovorili u zadnji čas, vijest o dogovoru je u nedjelju navečer objavio američki predsjednik Barack Obama. Postignuti sporazum predviđa rezanje troškova za 1000 milijardi dolara i uspostavu posebnog povjerenstva, s ravnopravnim sudjelovanjem demokrata i republikanaca, koje će biti zaduženo za pronalaženje mogućnosti dodatnih ušteda u vrijednosti od 2000 milijardi dolara.

Prijedlog o povišenju limita zaduživanja dobio je podršku 74 zastupnika u Senatu, dok je njih 26 bilo protiv. Prijedlog još treba potpisati Barack Obama da dogovor postane legitiman.

Giffords se vratila u Kongres

Gabrielle Giffords vratila se u ponedjeljak u Kongres. Kolege su ju dočekali dugim pljeskom, a neki su je i zagrlili. Jared Lee Loughner je, podsjetimo, 8. siječnja pucao iz pištolja na susretu Giffords s njezinim biračima u Tusconu. Ubio je šest ljudi, a 13 ih je ranio. Gifford je pucao u glavu. Brzo su je prevezli u bolnicu i operirali. Mjesecima se oporavljala u rehabilitacijskom centru u Houstonu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SpužvaBobSkockani 02.08.2011.

    Jedan problem manje za nas, ali kad sam sad skužio da i ameri imaju tolike kredite pitam se tko je onda glavni u svijetu , kinezi ili ???

  • Univerzum 02.08.2011.

    za zakon je glasalo 269 ljudi a ne 169, dajte se vi novinari natjerajte da pišete istinu i provjerite informacije koje stavljate na internet, nisu baš svi glupi.

  • IgorCar_1 02.08.2011.

    to je ipak zemlja glumaca,pa je bilo ovo i za očekivati od njih,ali umjetan i nerealan način života kojim žive će doći na naplatu,samo je pitanje vrimena. puno gore će im biti kasnije,ali opet će to platiti mali čovik

Komentiraj...
Vidi sve komentare