To je to što me zanima!

Konobar s krilima: Svi vole kad im pivo otvori papagaj Jack

Alen je papagaja Jacka kupio prije tri i pol godine u trgovini kućnih ljubimaca. Jack je od tada zaštitno lice lokala u Zagrebu. Za svaku pivu koju otvori Jack dobije nagradu. Kad mu se pivo svidi, malo ga i lizne
Vidi originalni članak

Gosti su oduševljeni, stalno mu donose voće i grickalice. Jack ih je sve potpuno osvojio, priča nam Alen Janjić (35). Alen je vlasnik zagrebačke pivnice Svijet piva čija je glavna atrakcija papagaj Jack.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Alen je Jacka kupio u Zagrebu prije tri godine, kada je papagaj imao svega par mjeseci. Šarena životinja odmah je išla u trgovinu, koja je kasnije postala pivnica. Danas Jack gostima svakodnevno svojim kljunom otvara boce piva, a gosti ga za vrijedan trud uvijek nagrade porcijom sjemenki ili kikirikija. Najdraži mu je kikiriki u ljusci, a od piva u ponudi najviše voli one slatke.

- Jack otvara sve pive, ali kada otvori neku s više ječma, uvijek znatiželjno lizne čep. Slatke pive su mu najdraže - kaže Alen.

Iako papagaj ima krletku, dane provodi na terasi lokala. Tamo je potpuno slobodan i kako navodi Alen, neće nigdje odletjeti. - Preko noći je u krletci. Već oko 20 sati ode spavati. Papagaji inače jako puno spavaju, po petnaest sati dnevno - kaže nam Alen. Dodaje i da Jack ima još skrivenih talenata.

- Zna pričati, dosad je naučio dvadesetak riječi. Zna reći ‘bok’, ‘dobar dan’, ‘kako si’, ‘kako se zoveš’ i slično. Još ga nismo uspjeli naučiti reći ‘živjeli’, no vokabular mu se stalno širi pa će s vremenom sigurno i to znati- zaključio je Alen.     

Idi na 24sata

Komentari 6

  • fafarikula021 09.10.2017.

    Nije nesto...

  • vutrazakon 09.10.2017.

    Prodao Bosanac svog papagaja Hrvatu. -Papagaj bistar, priča sve u šesnest, samo uvijek pozdravlja sa sellam. - Nezgodno to Hrvatu, blamira ga ptica stalno pred gostima, i odluči on da ga ne hrani sve dok papagaj ne dođe pameti... -Prođe tako mjesec dana i papagaj se ušuti. -Konta Hrvat, opametio se. -Sav sretan odluči on da ga ponovo počne hraniti. Izvadi sjemena i stavi u kavez, kad će papagaj na to: - "Šućur Allahu, isposti se i ovaj mjesec Ramazana!!

  • Provokator2322 09.10.2017.

    a vole li kad im Jack začini koktel prerađenim sokom od ananasa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare