News

Komentari 6

Konobar s krilima: Svi vole kad im pivo otvori papagaj Jack

Konobar s krilima: Svi vole kad im pivo otvori papagaj Jack

Alen je papagaja Jacka kupio prije tri i pol godine u trgovini kućnih ljubimaca. Jack je od tada zaštitno lice lokala u Zagrebu. Za svaku pivu koju otvori Jack dobije nagradu. Kad mu se pivo svidi, malo ga i lizne

Gosti su oduševljeni, stalno mu donose voće i grickalice. Jack ih je sve potpuno osvojio, priča nam Alen Janjić (35). Alen je vlasnik zagrebačke pivnice Svijet piva čija je glavna atrakcija papagaj Jack.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Alen je Jacka kupio u Zagrebu prije tri godine, kada je papagaj imao svega par mjeseci. Šarena životinja odmah je išla u trgovinu, koja je kasnije postala pivnica. Danas Jack gostima svakodnevno svojim kljunom otvara boce piva, a gosti ga za vrijedan trud uvijek nagrade porcijom sjemenki ili kikirikija. Najdraži mu je kikiriki u ljusci, a od piva u ponudi najviše voli one slatke.

- Jack otvara sve pive, ali kada otvori neku s više ječma, uvijek znatiželjno lizne čep. Slatke pive su mu najdraže - kaže Alen.

Iako papagaj ima krletku, dane provodi na terasi lokala. Tamo je potpuno slobodan i kako navodi Alen, neće nigdje odletjeti. - Preko noći je u krletci. Već oko 20 sati ode spavati. Papagaji inače jako puno spavaju, po petnaest sati dnevno - kaže nam Alen. Dodaje i da Jack ima još skrivenih talenata.

- Zna pričati, dosad je naučio dvadesetak riječi. Zna reći ‘bok’, ‘dobar dan’, ‘kako si’, ‘kako se zoveš’ i slično. Još ga nismo uspjeli naučiti reći ‘živjeli’, no vokabular mu se stalno širi pa će s vremenom sigurno i to znati- zaključio je Alen.     

Najčitaniji članci