Obavijesti

News

Komentari 6

Konobar s krilima: Svi vole kad im pivo otvori papagaj Jack

Konobar s krilima: Svi vole kad im pivo otvori papagaj Jack
5

Alen je papagaja Jacka kupio prije tri i pol godine u trgovini kućnih ljubimaca. Jack je od tada zaštitno lice lokala u Zagrebu. Za svaku pivu koju otvori Jack dobije nagradu. Kad mu se pivo svidi, malo ga i lizne

VIDEO

Gosti su oduševljeni, stalno mu donose voće i grickalice. Jack ih je sve potpuno osvojio, priča nam Alen Janjić (35). Alen je vlasnik zagrebačke pivnice Svijet piva čija je glavna atrakcija papagaj Jack.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:38

Alen je Jacka kupio u Zagrebu prije tri godine, kada je papagaj imao svega par mjeseci. Šarena životinja odmah je išla u trgovinu, koja je kasnije postala pivnica. Danas Jack gostima svakodnevno svojim kljunom otvara boce piva, a gosti ga za vrijedan trud uvijek nagrade porcijom sjemenki ili kikirikija. Najdraži mu je kikiriki u ljusci, a od piva u ponudi najviše voli one slatke.

- Jack otvara sve pive, ali kada otvori neku s više ječma, uvijek znatiželjno lizne čep. Slatke pive su mu najdraže - kaže Alen.

Iako papagaj ima krletku, dane provodi na terasi lokala. Tamo je potpuno slobodan i kako navodi Alen, neće nigdje odletjeti. - Preko noći je u krletci. Već oko 20 sati ode spavati. Papagaji inače jako puno spavaju, po petnaest sati dnevno - kaže nam Alen. Dodaje i da Jack ima još skrivenih talenata.

- Zna pričati, dosad je naučio dvadesetak riječi. Zna reći ‘bok’, ‘dobar dan’, ‘kako si’, ‘kako se zoveš’ i slično. Još ga nismo uspjeli naučiti reći ‘živjeli’, no vokabular mu se stalno širi pa će s vremenom sigurno i to znati- zaključio je Alen.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.