To je to što me zanima!

Konzervativci vode, ali nemaju većinu pa će formirati koaliciju

Bugarska stranka desnog centra GERB nada se da će formirati vladu. Prema prijevremenim rezultatima stranka ima tijesno vodstvo. Osvojili su 31,4 % glasova
Vidi originalni članak

Bugarska stranka desnog centra GERB nada se da će formirati vladu. Prema prijevremenim rezultatima stranka, kojoj je na čelu bivši bugarski premijer Bojko Borisov, ima tijesno vodstvo. GERB je tako osvojio 31,4 posto glasova na nedjeljnim izborima, a za formiranje vlade nastojat će naći koalicijskog partnera. Na drugom mjestu po broju glasova je Socijalistička stranka koja je osvojila između 25,3 i 27,1 posto glasova, piše Reuters.

Bugarska je Europskoj uniji pristupila prije šest godina, a većina bugarskog stanovništva ljuta je zbog niskog životnog standarda. Borisov je ostavku podnio u veljači tijekom prosvjeda protiv siromaštva i korupcije kada se sedam ljudi zapalilo. 

Na jučerašnjim izborima još dvije stranke su prešle izborni prag od 4 posto. To su Pokret za prava i slobode s 10 posto osvojenih glasova i Ataka koja je dobila između 7,3 i 8,5 glasova. Prebrojano je gotovo 70 posto glasačkih listića, a odaziv je bio jedva 50 posto. Izbore je obilježila apatija birača i tvrdnje o prijevarama, piše BBC.







Idi na 24sata

Komentari 1

  • Capafiori 13.05.2013.

    Vlado RH - čitate li vi ovo? I vi nas silom gurate u tu umjetnu tvorevinu zvanu EU, u kojoj sve članice brzinom infarkta propadaju? Kad samo pomislim što će se dogoditi kad se Bugari trgnu iz apatije....... :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare