To je to što me zanima!

Konzum spustio cijene, ali kolika je stvarna ušteda?

U Konzumu su kazali da su cijene nekih artikala spustili 15%. Nove cijene usporedili smo s onima od prije tri mjeseca. Sniženje je tek oko 3%...
Vidi originalni članak

Ulje je pojeftinilo na 11,99 kuna, jabuke na 4,99, šećer na 5,49. Pojeftinili su i važni dječji proizvodi, deterdženti, pelene itd. To je tek početak. Do Nove godine, u akciji dugog trajanja, nakon prvih 22 proizvoda, pojeftinit će ih oko 200. Tako su najavili iz Konzuma.
Smanjenje cijena određenih artikala u Konzumu može biti i posljedica pritisaka premijera Ive Sanadera da oni koji ostvaruju najveće poticaje ne bi smjeli na njima dodatno zarađivati. No, u Konzumu kažu da nije riječ o nalogu Vlade, nego o korporativnoj borbi protiv inflacije i za kupce.
- To je naša ideja. Snizit ćemo naše marže - pohvalila se Ljerka Puljić, dopredsjednica Uprave Agrokora. Otišli smo u Konzum provjeriti jesu li cijene uistinu niže. Usporedili smo ih s cijenama 30 ak proizvoda koje smo u istom Superkonzumu kupili 3. lipnja. Riječ je o proizvodima poznatih tvrtki poput Dukatovog vrhnja, jogurta Z’bregov, šećera Viro...Istina je da je jeftinije nekoliko artikala. Cijena šećera niža je za 16, a mlijeka za 10 lipa. Iako su se u Konzumu pohvalili da su snizili cijenu kave, ona je jednaka kao i prije tri mjeseca. Međutim, postoji mogućnost da je u međuvremenu skočila pa da su je spustili. Neki proizvodi su i skuplji nego prije tri mjeseca. Postavlja se pitanje što je uistinu i koliko pojeftinilo i koliko će to pomoći kućnim budžetima.


POTROŠAČI: ULJE JE OVE ZIME BILO SAMO 8,99 KUNA
Cilj takvih akcija je privlačenje kupaca, no teško je povjerovati da će itko svjesno gubiti ako nije izračunao i zaradu, kaže Vesna Brčić-Stipčević iz Udruge za zaštitu potrošača, i dodaje:
- Logično je da, snizuju li cijene nekih proizvoda, drugima dižu cijenu - objašnjava Stipčević i podsjeća kako je ulje zimus bilo svega 8,99 kuna. No, u Agrokoru uvjeravaju da zbog smanjenja cijena nece drugim proizvodima dizati cijene

NIŽE CIJENE SU DOBAR TRIK
Prije tri mjeseca u Superkonzumu smo kupili 30-ak proizvoda poput mlijeka, vrhnja, riže, šećera, brašna... Tada smo našu košaricu platili 1246 kuna. Prvog dana nižih cijena, u srijedu, ponovili smo kupnju istih proizvoda. Račun je svega 33 kune manji, što je samo tri posto manje.

CIJENE NAKON SNIŽENJA
Jabuke: 4,99 kuna
Mlijeko: 4,89 kuna
Ulje: 11,99 kuna
Kruh polubijeli: 4,29 kuna
Kava: 15,99 kuna

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Tina5 04.09.2008.

    možeš mislit...

  • da reknem 04.09.2008.

    žalosno je da ti iz konzuma žele praviti ljude budalama...u konzumu nisam bio duuugo, jer su drugi povoljniji...

  • balun 04.09.2008.

    Intimiss , kravu ne možeš samo musti, moraš je i hraniti, bogatuni ovise od naroda ! Pronađi knjigu \" Najveći trgovac na svijetu\" od Od Mandina, onda će ti postati mnoge stvari jasnije. Eh , kad bi je i ovi tajkuni pročitali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare