To je to što me zanima!

Kopiranje: SDP-ovci nemaju ideja, pa su slogan uzeli IDS-u

SDP-ov kandidat Josip Živković se sa svojim zamjenicima fotografirao na pustoj cesti u sumrak, a iako je on u odijelu, zamjenica Mia Matić i Anton Dobra su ležerno obučeni. Jednako kao što su i čelnici IDS-a
Vidi originalni članak

Prikazati se različitim, nositeljem promjena, jedan je od glavnih načina promocije u kampanji za lokalne izbore. Pogotovo kad s vlasti treba smijeniti “stare strukture”. Zato se treba istaknuti kao novi, svježi, drugačiji... Šibenski SDP-ovci, koji napadaju HDZ-ova gradonačelnika Željka Burića, prigrlili su slogan “Totalno drukčiji od drugih”.

No nije samo to problem.

Vrlo slično, u ležernijem izdanju, prikazali su se i na plakatima, pa to nevjerojatno podsjeća na kopiranje kampanje IDS-a na jesenskim parlamentarnim izborima. 

SDP-ov kandidat Josip Živković se sa svojim zamjenicima fotografirao na pustoj cesti u sumrak, a iako je on u odijelu, zamjenica Mia Matić i Anton Dobra su ležerno obučeni.

Jednako kao što su i čelnici IDS-a bili ležerno obučeni na svojim predizbornim plakatima.

Hit benda Vještice “Totalno drukčiji od drugih” već je ranije koristio i Živi zid u svojoj kampanji za parlamentarne izbore. Uz pjesmu su se vrtjele fotografije živozidaša koji sprečavaju deložacije i prosvjeduju. Uspjeli su tad prvi put ući u Sabor, a zatim su lani polučili još veći uspjeh. 

Kopiranja slogana nije neuobičajeno u hrvatskom političkom životu. HDZ je prije dvije godine pompozno predstavio svoj program 5+, a onda se pokazalo da su uz taj slogan preuzeli i vizualni identitet kandidata iz bosanskohercegovačkoga grada Prnjavora.

Trenutačni šef SDP-a Davor Bernardić je u unutarstranačkoj bitki bez problema kopirao slogan Baracka Obame: “Promjena u koju vjerujemo”. On to čak nije ni skrivao, nego se pohvalio kako je preuzeo dobar slogan, kao i ranije onaj od Johna Kennedyja.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kamenjar 12.05.2017.

    Bero,Bauk,Maras,Stazic,Jovo,Ostoja i ostali jugo drugovi !!!! Pametnom dosta !!!!!

  • 12.05.2017.

    Alexa (Braun) vrati se kući, skuvala sam ti paštašutu....hahaha...sdp jazavci.....

  • Narodni glas 12.05.2017.

    Nemaju ideje, vođu ni pameti kako bi iskoristili trenutnu situaciju u zemlji

Komentiraj...
Vidi sve komentare