To je to što me zanima!

Kopirao Bandića: Političar pio vodu iz bare kod Fukushime

Parlamentarac Yasuhiro Sonoda pio je vodu iz nuklearke Daiichi u Fukushimi kako bi dokazao da je dobra za piće. Bandić je 2007. pio vodu iz hidranta na Vrbanima
Vidi originalni članak

Yasuhiro Sonoda se činio nervoznim i ruka mu je zadrhtala dok je pio čašu vode iz bare unutar zgrade reaktora u uništenoj nuklearnoj elektrani Fukushima kako bi dokazao da dekontaminacija ide u dobrom smjeru.

- Samo popiti vodu ne dokazuje da je sigurna za piće. Najbolji način da se to dokaže su provjereni podaci koje ćemo prezentirati javnosti - rekao je Sonodu koji je popio vodu nakon što su novinari stalno tražili od njega da dokaže da je područje oko nuklearke sigurno. Voda koja je skupljena u bari u elektrani, inače se koristi za zalijevanje. Nakon što su je skupili prošla je dekontaminaciju, piše BBC.

Radioaktivni materijal se proširio oko elektrane nakon razornog potresa i tsunamija koji je Japan pogodio 11. ožujka. Više od sedam mjeseci kasnije, deseci tisuća ljudi još se nisu vratili u svoje domove koji se nalaze u krugu od 20 kilometara od nuklearke. 

Slično kao japanski političar, napravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 2007. godine kada je pio vodu iz hidranta u naselju Vrbani III. Analize su naknadno pokazale da je bitumenska izolacija cijevi u zgradama otpuštala toksične tvari u vodu. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mališa 01.11.2011.

    A da im pošaljemo Bandića u Japan, da im sanira jedan WC recimo za 2 miliona dolara, cijena sitnica.

  • palacdolje 01.11.2011.

    ma kakve su to fore, mogu i ja popiti jednu casu, da ih vidim da piju to svaki dan par godina ko sta je bilo nama u Vrbanima...

  • mimi mala 01.11.2011.

    Pa misli; ako Bandicu nije bilo nista,nece ni meni

Komentiraj...
Vidi sve komentare