To je to što me zanima!

Korejski premijer dao ostavku zbog smrti djece na trajektu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Chung Hong-won se ujedno i ispričao u ime vlade što su institucije zakazale nakon tragedije u kojoj je stradalo više od 300 osoba kada je 16. travnja potonuo trajekt...
Vidi originalni članak

Južnokorejski premijer Chung Hong-won ponudio je nedjelju ostavku te se ispričao u ime vlade što su državne institucije zakazale nakon tragedije u kojoj je stradalo više od 300 ljudi, većinom srednjoškolaca, kada je 16. travnja potonuo trajekt Sewol na rutinskoj plovidbi iz luke Incheon na otok Jeju. Točan broj žrtava još se utvrđuje. 

Predsjednica države Park Geun-hye je ostavku prihvatila, a Hong-won je u kratkom priopćenju napisao da bi njegov ostanak na mjestu premijera bio prevelik teret za vladu.

Korejci bijesni na državne institucije

Državne institucije se nalaze na udaru zbog spore reakcije neposredno nakon potonuća trajekta, ali i konfuznih informacija koje su dopirale do obitelji stradalih.

Tako je Ured za edukaciju provincije Gyeonggi u prvom priopćenju roditeljima javio da su sva djeca spašena premda su se u tim trenucima utapala.

Podsjetimo, na trajektu je bilo 476 osoba, među njima i 352 srednjoškolca. Dosad je nađeno 187 žrtava, a svih 15 članova posade su uhićeni i nalaze se u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • vanilijica 28.04.2014.

    E naš premijeru Zoki ugledaj se na ovog korejca bar malo! Ti bi za sve optužio bivšu vlast premijerku i HDZ.Da ti nikada i nikako ne možeš biti kriv, Ti ne bi htio biti ni predsjednik jer on ne mora govoriti istinu a ti zlato naše govoriš istinu i samo istinu. Ministri župani i svi drugi rade pronevjere ali i dalje ostaju na funkcijama i još viču da im ne pada na pamet dati ostavku. Osvrnite se oko sebe vaša bahatost je dostigla vrhunac!!!

  • rašlje 28.04.2014.

    Milanoviću, znaš inače djeca uče u školi od svojih profesora ,a ti bi mogao nešto naučiti od ovakvih premijera.Usput nekima replika ovdje se ne radi o politiziranju nego čisto o moralnoj ostavci gosp.Vlad.....

  • ZoranGoran 28.04.2014.

    Treba bi se HDZ ugledati na Južnu Koreju. Vratiti sve novce koje u ukrali, duboko se ispričati, otići u zatvor, svi bi se HDZ-eovci trebali prestati baviti politikom i ugasiti stranku zauvjek !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare