To je to što me zanima!

Kornati: Prijavili su dvoje zbog uništavanja dokaza

Obje prijave podnijeli su protiv nepoznatih osoba, i to zbog nestanka vrpce koja je snimala razgovor gasitelja i ostalih te zbog uništavanja tragova
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku zaprimilo je dvije kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja zbog sprječavanja dokazivanja u vezi s uzrocima kornatske tragedije, a podnio ih je odvjetnik obitelji poginulih vatrogasaca Maro Mihočević. U Općinskom državnom odvjetništvu poručuju da će, nakon što prouče obje kaznene prijave, odlučiti o daljnjim postupcima. Jedna kaznena prijava podnesena je protiv nepoznate osobe zbog vrpce iz helikoptera koji je prevozio vatrogasce na požarište, na kojoj je bila snimljena komunikacija između pilota, vatrogasaca i posade. Ta vrpca, kako je u telefonskom razgovoru kazao odvjetnik Mihočević, trebala je biti izuzeta nakon nesreće. No iz spisa o kornatskoj tragediji u slučaju protiv optuženoga bivšeg županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice vidljivo je da nema podataka s te vrpce, odnosno da ona nije uzeta kao dokaz, rekao je Mihočević.
Druga kaznena prijava, također protiv nepoznate osobe i kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, kako je potvrdila općinska državna odvjetnica, odnosi se na moguće uništavanje tragova na otoku Kornatu, gdje je stradalo 13 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, od kojih 12 smrtno. Naime, obitelji poginulih vatrogasaca, među ostalim, više su puta pitale zašto je na mjesto nesreće najprije došla vojska, koja je pročešljala teren, a tek onda istražni sudac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • piria 09.12.2008.

    Pa kako to? Protiv nepoznate osobe? Da nije možda Dražen Slavica kriv i za uništenje famozne crne kutije? Da nije kriv i što je vojska \"počistila\" dokaze i zabranila pristup gasiteljima? A gospodin Dinko Stančić ako traži krivca za smrt svoga malodobnog sina neka se pogleda u ogledalo, te onaj lik koji vidi u ogledalu, to je krivac. Vjerujem da će me mnogi popljuvati i dodijeliti minuse, no sve ovo govorim iz iskustva i struke, a napose iz ogorčenosti, jer je struka popljuvana i zgažena, a neki drugi interesi prekrili istinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare