To je to što me zanima!

'Korupcija u SOA-i nasljedstvo je od Milanovića i Josipovića!'

Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića, izjavila je jutros predsjednica nakon što je jučer digla prašinu...
Vidi originalni članak

Na jučerašnjem sučeljavanju svih 11 predsjedničkih kandidata, Kolinda Grabar Kitarović rekla je, između ostaloga, da se bori s korupcijom unutar SOA-e (Sigurnosno obavještajna agencija). Dan nakon sučeljavanja pokušala je objasniti tu izjavu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. I danas je u tijeku drugostupanjski postupak protiv Darka Grdića i Ognjena Preosta, zbog nezapamćene korupcije i pronevjere milijunskih iznosa u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji - objasnila je predsjednica u priopćenju koje je poslala jutros. 

VELIKA ANKETA 24SATA Dobitnici i gubitnici: Tko je, po vama, pobjednik sučeljavanja?

Naknadno se oglasio i Škoro 

Iako nije regirao na samom sučeljavanju gdje je bio jedan od uspavanijih kandidata, Miroslav Škoro u vezi se ovog oglasio na Facebooku čiji status prenosimo u cijelosti:

Jučerašnji loše režirani igrokaz na HRT-u obilježila je jedna izjava Kolinde Grabar-Kitarović koja je medijima, iz sasvim jasnog razloga, manje važna i zanimljiva od toga tko se kako odjenuo i tko je kome što dobacio. Ona koja sukladno postojećim ovlastima PRH usmjerava rad sigurnosnih službi priznala je sustavnu korupciju u SOA-i i drugim službama i ustvrdila da u njima treba zaposliti mlade nekorumpirane ljude. Ova izjava Kolinde Grabar-Kitarović traži hitnu reakciju nadležnih državnih tijela i otvara niz vrlo ozbiljnih pitanja.

1. Kad je Kolinda Grabar-Kitarović kao aktualna predsjednica saznala za korupciju u sigurnosnim službama i zašto je dosad o tome šutjela?

2. Što je konkretno poduzela nakon saznanja o korupciji u SOA-i i drugim službama?

3. Jesu li ljudi koje se sumnjiči za koruptivne i druge protuzakonite radnje i dalje u sustavu?

4. Ima li premijer Plenković takvih saznanja? Ako ima, što je on poduzeo na tu temu?

Jedina svrha igrokaza zvanog sučeljavanje na HRT-u bila je prikazati Kolindu Grabar-Kitarović relativno ozbiljnom, no ispala je krajnje neozbiljna političarka koja i unutar ovih skučenih ovlasti predsjednika ne radi dobar posao i dozvoljava potpunu eroziju sigurnosnog sustava.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 20.12.2019.

    a tko je bio šef SO-e pa naravno da se ne sječaš no ja ču te posjetiti IMAMOOOO PREEEEECEEDNIICUAAAAOOO

  • 19.12.2019.

    Sada se bori, 5 godina nakon što je naslijedila korupciju, kaže. U 5 godina nije uspjela zaposliti mlade i nekorumpirane. I gle čuda, sada joj je to palo na pametUz pomoć tvog frenda bandića, siguran sam kako češ riješiti problem korupcije,,Sram te bilo KGK...

  • iskra21 18.12.2019.

    Dotična je snažno podržavala istanbulsku konvenciju, Vučića dočekala kao kralja, osramotila državu, bila protiv referenduma... ona je bivša. Klimakterij je gadna stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare