To je to što me zanima!

Kosor: Dva i tri su pet, pa će Hrvatska položiti s pet

Igra brojeva: Povjerenica za pravosuđe kaže da moramo pokazati spremnost na reforme pa bi broj 23 Poglavlja o pravosuđu mogao biti sretan...
Vidi originalni članak

Europska Komisija neće prihvatiti polovična nego samo cjelovita rješenja. Mjerila za zatvaranje poglavlja 'Pravosuđe' se moraju ispuniti bez zaostataka, rekla je Viviane Reding, potpredsjednica Komisije i povjerenica za pravosuđe.
- U pregovorima se mora jasno pokazati spremnost na reforme, ne samo na papiru, nego se moraju vidjeti rezultati. Uspješnost se neće mjeriti brojem donesenih zakona, nego njihovom primjenom - kritična je povjerenica za pravosuđe. Ocijenila je da je Hrvatska uvelike napredovala u pravosuđu i zaštiti temeljnih ljudskih pravada, ali je i najavila da će Komisija pratiti Hrvatsku iz mjeseca u mjesec da vide kako se mjerila provode.
- Radite temelje za budućnost i zato ti temelji moraju biti čvrsti. To nije samo radi ulaska u Europsku uniju nego i zbog građana Hrvatske i Unije jer svi moraju imati ista prava - rekla je.
Ako Hrvatska u tom poslu bude uspješna, broj 23 mogao bi joj biti sretan broj, izjavila je. To je broj poglavlja 'Pravosuđe i ljudska prava', a premijerka Kosor nadovezala se na igru s brojevima.
- Mislim da je 23. sretan broj. Kad se zbroji dva i tri to je pet. U Hrvatskoj je to odlična ocjena i ja vjerujem da ćemo sva naša mjerila za zatvaranje poglavlja 23. u konačnici ispuniti s čistom peticom - odgovorila je Kosor.


KOSOR O RIBICAMA, MREŽAMA I VREMENU

Potpredsjednica Europske Komisije napomenula i važnost daljnjeg jačanja borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala na svim razinama, ali je i pohvalila napore Vlade koje čine po tom pitanju.
Kosor joj je uzvratila da taj posao ide dalje, bez ostataka, bez obzira na ime i prezime.
- Ovdje se radi o mreži koja je bačena na krupne, sitne, ovakve i onakve ribe. Sve ribe koje se ulove su važne. Prema tome mreža je razapeta - slikovita je bila premijerka.
Povjerenica za pravosuđe Reding na skupu je ustvrdila i da se u Zagrebu osjeća kao kod kuće, jer pada kiša kao i u Bruxellesu.
- Što se tiče kiše vjerujem da će se nešto promijeniti i da ćete vidjeti Hrvatsku okupanu suncem onakvu kakvu je zapravo mi svakodnevno nosimo u srcu - izjavila je Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • jontra69 10.09.2010.

    dva i tri su pet-toliki postotak ćete dobiti na skorim izborima

  • 20bucks 10.09.2010.

    Ljudi ma ne vrijedi vam se uzbuđivati, mi smo duboko u govnima i govnima ove naše vlastite hrvatske bagre (pomješane s hercegovnačkom) koja našu zemlju vodi u propast. Sram me što živim tu gdje živim okružen sa toliko smradova. Fuj!

  • =DJ= 10.09.2010.

    A bome je i 3 minus 2 jednako 1...

Komentiraj...
Vidi sve komentare