To je to što me zanima!

Kosor: Hrvatska je stabilna zemlja, baš sve funkcionira

Jadranka Kosor hvalila je tijek najavljenih projekata, najavila nove projekte za drugo tromjesečje vrijedne 14 milijardi kuna i naglasila kako smo sigurna zemlja...
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor najavila je šest projekata koje je Vlada predvidjela za drugo tromjesječje. Pohvalila se da svi projekti koje su najavili za prvo tromjesečje, napreduju po planu. Kako u državnom, tako i u privatnom sektoru, uložit će se oko 14 milijardi kuna.

Na šest projekata izdvojit će 14 milijardi kuna

HEP-ov projekt Plomin težak je 5,5 milijardi kuna. HŽ će uložiti 700 milijuna kuna u dizel električne lokomotive, a HŽ Cargo uložit će 150 milijuna kuna. Janaf će potrošiti 3,5 milijardi kuna na jugoistočni europski produktovod, čijih će 677 kilometara prolaziti kroz Hrvatsku. Hrvatske vode potrošit će 310 milijuna kuna na obrambeni nasip na Neretvi i na pročišćivače otpada, vodovod i kanalizaciju u Slavonskom Brodu. Projekt Brijuni Rivijera težak je 2,5 milijardi kuna. Gradit će se hoteli i apartmani na otocima Pineti, Sv. Katarina i Mulimenti te Hidrobraza. Premijerka je dodala kako će taj projekt donijeti najmanje 1500 radnih mjesta. Zadnji najavljeni projekt je Plinarcroa, težak 687 milijuna kuna. Gradit će se plinovod na relacijama Benkovac - Split, Benkovac - Zadar i Gospić - Benkovac. 

Premijerka je naglasila kako se Hrvatska percipira kao sigurna zemlja što pokazuje veliki broj zainteresiranih investitora. Najavila je i osnivanje odbora koji će biti savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika hrvatskih tvrtki, poslodavaca, banaka i Vlade u svrhu jačanja investicijskog kapitala. 

Ministar Milošević na upite vezane za investicije u Brijune rekao da se na međunarodni natječaj, koji je u tijeku 2,5 godine, javilo mnogo zainteresiranih, ali tek će u drugom kvartalu imati konkretne informacije. Kako bi olakšali realizaciju projekata najavila je izmjene nekih zakona, o šumama i vodama te o gradnji.

Svi sustavi vlasti funkcioniraju

Premijerka je istaknula i kako smo stabilna zemlja.

- Da sustav nije ugrožen najbolje govori da Vlada funkcionira, predsjednik funkcionira, Ustavni sud funkcionira, odnosno svi sustavi vlasti funkcioniraju. Oporba je u više navrata pokušala smijeniti Vladu što im nije uspjelo, ali kao što rekoh, Vlada funkcionira - objasnila je.

Na izjavu predsjednika Ive Josipovića da ukoliko Vlada završi pregovore do lipnja i nije neki uspjeh jer su to trebali napraviti prije, Kosor se pita: 'Kada prije?!'.

- Sjećamo se da je Hrvatska po tom pitanju bila beznadno blokirana. Riješili smo to pitanje sa Slovenijom. Dogovorili smo da će to riješiti arbitražni sud. Tada je predsjednik još bio zastupnik u parlamentu i među rijetkima je glasao protiv arbitraže. Da je većina tako glasala mi bi i dalje stajali na mjestu - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 357

  • ngalov12 20.03.2011.

    kosor je ista gadafi ubjeđuje evropu i nas da sve funkcionira,a zemlja ide putem grčke.Tak i gadafi priča da je uspostavio primirje,a puca se sve više po civilima.kad se naša stabilna hrvatska počne trest bit će gore nego u japanu.poručujem popijaču pošto donosite drastične zakone,da sirotinja neče moči kunu zaradit da preživi morat čete napravit i zatvore jer ta sirotinja neče imat ćime platit kaznu,a oni da imaju 5000 kn ili bilo koju svotu do 50000kn kolke su vaše kazne nebi radili.jedino je to bio način da sirotinja nekako preživi da nemora krast.pozivam svu sirotinju koja jedva preživljava da slobodno kradu po trgovačkim lancima jer to nije greh jest se mora.greh je ovo što radi hrvatska vlast.

  • fijuman 20.03.2011.

    Situacija je stabilna ali zahvaljujući 1000000 ljudi koji rade i izdvajaju od svojih bijednih plaća velike porezne namete, a da ne govorimo o PDV-u na sve ostale životne potrebštine i komunalije. Lako se hvalit sa tuđim novcem, ma nedaje ona svoj novac nego se bahati sa novcem kojim smo svi mi upumpali u proračun. Zadužuju nas tako da mi našoj djeci koja su tek na početku životnog puta u školi moramo govoriti da je situacija loša, da smo pokradeni u 0vih 20 godina do jaja, i da svojim poštenim radom neće moći preživljavat u ovoj lopovskoj državi. Čak je došlo do toga da djecu zakidamo na nekim minornim stavrima kao što su odlasci u kino, slatkiši, proslave rođendana a nemožemo im objasniti kako i zbog čega. O Bože kada će nam više biti bolje, ovo je više neizdrživo!!!!!

  • ujo66 20.03.2011.

    jest da ti je tata srbin i imas prepotentan stav ali si mi draga samo zbog toga sta tucas onoga sotonu zorana milanovica u onu njegovu bolesnu glavinu i vjerujem koliko god milanovic sa svojim prosvjednicima pokusavao srusiti vladu da u tome nece uspjeti naprotiv sebe ce jos dublje zakopati

Komentiraj...
Vidi sve komentare