To je to što me zanima!

Kosor nitko ništa ne pita: Nije znala za poskupljenje

Cijene nafte u Americi padaju, u Hrvatskoj rastu.Iz INE odgovaraju kako su oni svoje cijene uskladili s našim Pravilnikom o utvrđivanju naftnih derivata
Vidi originalni članak

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je nezadovoljstvo nenajavljenim povećanjem cijena goriva. Sastala se s predstavnicima INA-e i od njih zatražila da ubuduće informiraju Vladu o promjenama cijena te da pokažu veću socijalnu osjetljivost zbog tržišnih okolnosti. Dogovorili su se da će INA do kraja tjedna predložiti model kojim će se ostvariti ti zahtjevi.
Građane je, pak, razljutilo novo poskupljenje goriva od 50 lipa. Iz Ine odgovaraju kako su oni svoje cijene uskladili s  hrvatskim Pravilnikom o utvrđivanju naftnih derivata. Pravilnik sadrži formulu koja se bazira na prosječnoj cijeni derivata na mediteranskom tržištu u posljednja dva tjedna. INA tvrdi da sve rade prema propisima. Sada tako Super 95 stoji 7,90 kuna za litru, a do sada je stajala 7,36 kuna. Dizel stoji 7,07 kuna dok mu je stara cijena bila 6,56 kuna. Eurosuper 95 sada stoji 7,99 kn.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • michelia 18.08.2009.

    Sufler drIvo suflira, a bjeloglavi sup igra igru zajedno sa ostalom bandom!!!

  • tužni šokac 18.08.2009.

    želim samo jedno vratite nam hrvatsku ili vas nema više

  • magistra 18.08.2009.

    Mogu kako hoće i nitko im ništa ne može.Trebamo biti sretni što nisu cijenu digli na 10kn.Prave nas budalama,kad je cijena barela rasla preko 100$,stalno su dizali cijenu opravdavajući to time.Sada kada je cijena barela puno,puno niža opravdavaju poskupljenja nekakvim glupim izračunima.Deru nam kožu jer mogu.Gamad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare