To je to što me zanima!

'Protiv smo povećanja poreza, ali uvažavamo težinu situacije'

Moramo biti spremni na razgovor i o najtežim odlukama - kazao je Jozo Radoš. Jadranka Kosor smatra kako je glavni problem trenutne vlade nerealno planiranje
Vidi originalni članak

Linićeve najave o povećanju poreza komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

- Povećanje PDV-a za dva posto nije donijelo rezultata. Nema investicija i gospodarskog rasta, a toga nema jer smo različitim mjerama prestrašili potencijalne investitore. Jedna od tih je povećanje cijene struje - kaže Kosor. 

Glavni problem ove vlade je, kaže, nerealno planiranje - pad prihoda i povećanje rashoda.

HNS: Ne može se samo tako ići u povećanje poreza

Nakon najave ministra financija Slavka Linića da bi se proračunska rupa, ukoliko rezultate ne daju ostali rezovi, mogla pokrpati povećanjem PDV-a i uvođenjem poreza na nekretnine, stigla je i reakcija koalicijskog partnera HNS-a. U stranci ponavljaju svoj načelan stav da se u povećanje poreznih prihoda ne može ići samo tako, ali i napominju da se takve odluke usuglašavaju na Vladi i između stranaka.

'Kao odgovoran partner moramo uvažavati težinu situacije'

- Naš načelan je stav da smo protiv povećanja porezne presije, ali kao odgovoran partner moramo uvažavati dubinu i težinu situacije u zemlji i moramo biti spremni na razgovor i o najtežim odlukama - kazao je Jozo Radoš.

Nada se da će Zakon o strateškim investicijama, kada se usvoji, donijeti rezultate po pitanju investicija što će imati utjecaj i na povećanje broja zaposlenih, ali i punjenje proračuna.

- Nadamo se da temeljem ovog zakona takve mjere neće biti potrebne - kazao je Radoš.

'Ova Vlada zna raditi'

HNS-ovci napominju da u Agenciji za investicije i konkurentnost su prijavljene investicije u iznosu od tri milijarde eura, za koje je pripremljena i dokumentacija, a mnoge od njih mogu početi s realizacijom odmah po donošenju zakona kojim će biti uklonjene barijere. Podsjetili su da su procjene Svjetske banke i MMF-a da će u idućoj godini BDP rasti 1,5 posto.

- Činjenica da je ova Vlada smanjila deficit i javnu potrošnju u odnosu na prethodnu Vladu i uvela red u porezni sustav. To pokazuje da ova vlada zna raditi, ima stabilnost i da zna voditi državu i javne financije, a to je ključno za investicije - rekao je Srđan Gjurković.

Linić: Mirovine nećemo dirati, a povećanje poreza je moguće

Idi na 24sata

Komentari 30

  • liliana 24.10.2013.

    Problem vlade je krađa novca na svim državnim nivoima,to je problem vlade,ništa drugo.I prestanite više lamentirat,kad znamo da smo u toj situaciji zato što bse izvlači novac,od lokalne uprave do vrha.A o državnim poduzećima da i ne govorimo.Naš problem je samo krađa.Sva energija je usmjerena na to kako izvući lovu,umjesto da se podiže gospodarstvo.

  • dalmatinska fjaka 23.10.2013.

    dosta više po našim novčanicima....kad pogledamo većina radi na državnom proračunu...ako treba rezat ajmo 3-5 regija u RH , smanjit broj županija i "općina" , uveli u ministarstvima informatiku i umjesto smanjili oni povečali administraciju, da ne spominjem državne agencije...nakotilo se toga previše !!!! Sad kad ideš po neki papir te šalju od ureda do ureda da bi na kraju jedan samo mrdnio mišem i isprintao za sekund što tražiš pa te pošalje kod slijedećeg da ti udari pečat.....itd.

  • zng108 23.10.2013.

    glavni je problem jaco sto ste ti i tvoj ivo pokrali sta ste mogli a sdp nastavio,,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare