Obavijesti

News

Komentari 30

'Protiv smo povećanja poreza, ali uvažavamo težinu situacije'

'Protiv smo povećanja poreza, ali uvažavamo težinu situacije'
2

Moramo biti spremni na razgovor i o najtežim odlukama - kazao je Jozo Radoš. Jadranka Kosor smatra kako je glavni problem trenutne vlade nerealno planiranje

VIDEO

Linićeve najave o povećanju poreza komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

- Povećanje PDV-a za dva posto nije donijelo rezultata. Nema investicija i gospodarskog rasta, a toga nema jer smo različitim mjerama prestrašili potencijalne investitore. Jedna od tih je povećanje cijene struje - kaže Kosor. 

Glavni problem ove vlade je, kaže, nerealno planiranje - pad prihoda i povećanje rashoda.

HNS: Ne može se samo tako ići u povećanje poreza

Nakon najave ministra financija Slavka Linića da bi se proračunska rupa, ukoliko rezultate ne daju ostali rezovi, mogla pokrpati povećanjem PDV-a i uvođenjem poreza na nekretnine, stigla je i reakcija koalicijskog partnera HNS-a. U stranci ponavljaju svoj načelan stav da se u povećanje poreznih prihoda ne može ići samo tako, ali i napominju da se takve odluke usuglašavaju na Vladi i između stranaka.

'Kao odgovoran partner moramo uvažavati težinu situacije'

- Naš načelan je stav da smo protiv povećanja porezne presije, ali kao odgovoran partner moramo uvažavati dubinu i težinu situacije u zemlji i moramo biti spremni na razgovor i o najtežim odlukama - kazao je Jozo Radoš.

Nada se da će Zakon o strateškim investicijama, kada se usvoji, donijeti rezultate po pitanju investicija što će imati utjecaj i na povećanje broja zaposlenih, ali i punjenje proračuna.

- Nadamo se da temeljem ovog zakona takve mjere neće biti potrebne - kazao je Radoš.

'Ova Vlada zna raditi'

HNS-ovci napominju da u Agenciji za investicije i konkurentnost su prijavljene investicije u iznosu od tri milijarde eura, za koje je pripremljena i dokumentacija, a mnoge od njih mogu početi s realizacijom odmah po donošenju zakona kojim će biti uklonjene barijere. Podsjetili su da su procjene Svjetske banke i MMF-a da će u idućoj godini BDP rasti 1,5 posto.

- Činjenica da je ova Vlada smanjila deficit i javnu potrošnju u odnosu na prethodnu Vladu i uvela red u porezni sustav. To pokazuje da ova vlada zna raditi, ima stabilnost i da zna voditi državu i javne financije, a to je ključno za investicije - rekao je Srđan Gjurković.

Linić: Mirovine nećemo dirati, a povećanje poreza je moguće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.