To je to što me zanima!

Kosor: Ovo je posljednjih 500 m maratona prema EU

Kosor je uvjerena da će pristupni pregovori biti gotovi do kraja godine. Uz smijeh je rekla da 1. srpnja nije njena godišnjica, već neki drugi datum
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor osvrnula se na Međuvladinu konferenciju o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Bruxellesu na koji su otvorena preostala tri pregovaračka poglavlja.
- Ovo je posljednjih 500 metara u maratonu prema ulasku u EU, ali vrlo je to teška dionica - kazala je. No, uvjerena je da ćemo do kraja godine završiti pregovore s EU i da ćemo početkom 2011. potpisati pristupni ugovor. Od ukupno 33 otvorena poglavlja, do sada je zatvoreno njih 20. Prokomentirala je i prvu godinu svog mandata.
- Nisam od 1. srpnja na čelu Vlade, to je jedan drugi datum - uz smijeh je kazala Kosor ističući da će o svojih godinu dana u Vladi progovoriti idući tjedan kada će biti godišnjica njenog mandata. Naime, tadašnji premijer Sanader objavio lani 1. srpnja da je njegova dionica na čelnom mjestu u Vladi završila.
- U okolnostima u kojima sam se našla i u kojima sam dobila tu čast i obvezu voditi Vladu, u ovako teškim vremenima, savladali smo iznimno puno poteškoća i prepreka i dosta dobrog posla smo napravili - izjavila je. Podsjetila je da su dugovi javnih poduzeća s 1,8 milijardi kuna od trenutka kada je preuzela kormilo u Vladi sada svedeni na 128 milijuna kuna. Izvijestila je i da HEP više ništa ne duguje.
- Mislim da se neki pomaci vide. Zahvaljujući tom pospremanju, konkretno kada se govori o HEP-u, zahtjevi za poskupljenjem struje sasvim sigurno će biti manji nego bi bili da taj posao nije odrađen - rekla je Kosor.

'TEŠKO ME BILO ŠTO MOŽE POGODITI'

Nije željela komentirati izjavu poduzetnika Ivice Todorića, koji je ustvrdio bi puno manje ulagao u Hrvatsku da je kojim slučajem iz Srbije. Na pitanje pogađa li je takva izjava, Kosor je odgovorila:
- Teško da mene bilo što može pogoditi, jer stalno rješavam veće ili manje probleme, ali većina od njih su užasno veliki - rekla je

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Jadran Kokosić 30.06.2010.

    jaco aj se ti vrati svojim opancima i opleti jedno đemperće jedino ti to dobro ide! i btw vrati broseve,,ista si ko salamander (kolekcionari) pljuc

  • miha111 30.06.2010.

    Ti i tvoj buraz salamander ste nas unistili do kraja!

  • PapaŠtrumpf 30.06.2010.

    ..ali će te pasti na doping-testu ! Što ćemo se usrećiti u EU, kao i ostali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare