To je to što me zanima!

Kosor: Ovo ovako više ne ide, želim drakonske kazne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija pregledava snimke krvavih nereda na maksimirskom stadionu kako bi pronašli huligana koji je teško ozlijedio njihovog kolegu Kristijana
Vidi originalni članak

Tražim radikalan zaokret kada su u pitanju izmjene zakona o ovlastima policije i zakona o navijačima, rekla je premijerka Jadranka Kosor najavljujući nove mjere suzbijanja nereda na stadionima, a sve potaknuto navijačkim neredima u subotu u kojima je policajac izgubio oko.
- Ovo više ne možemo tolerirati. Stvari se moraju promijeniti, radikalno i drastično. Ići će se sa drastičnim, drakonskim i učinkovitim potezima - kazala je Kosor.

KAZNA ZATVORA ĆE SE ZA IZGREDNIKE POVEĆATI

Kosor je najavila da će se dosadašnje maksimalne kazne od 60 dana zatvora za izgrednike na stadionima povećati, kao i novčane kazne od 20.000 kuna.
- Tu se mora radikalno nešto promijeniti. Poruka svakom tko divlja na stadionima mora biti da će ih zateći drastične kazne. One se moraju izricati brzo i pravda mora biti učinkovita i kirurški precizna. U tom smislu će ići zaokret - najavila je Kosor. O zakonskim izmjenama u će razgovarati s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i ravnateljem policije Oliverom Grbićem. U cijeli posao bit će uključen i ministar Ivan Šimonović. Zakon o navijačima trebao bi se ubuduće zvati Zakon o sprječavanju nereda. Kosor je napomenula da je u ovom trenutku najviše zanimaju ljudska prava policajca koji je ostao bez oka te njegove obitelji, te oca koji je u neredima na stadionu spašavao svoje dijete, ali i drugih ljudi koji su bili na stadionu.
- Moramo osigurati uvjete za one koji žele doći na stadion i navijati - kazala je Kosor.

HULIGANA KOJI JE OZLIJEDIO POLICAJCA TRAŽE NA SNIMCI
Zagrebačka policija i dalje analizira i pregledava snimke divljanja i krvave tučnjave na utakmici Dinama i Hajduka kako bi otkrili tko je teško ozlijedio policajca Kristijana Troktera (33). Policajcu je huligan na subotnjoj utakmici bacio topovski udar pod vizir. Policajac Kristijan je ostao bez oka, a popucali su mu i bubnjići. Oporavlja se u KBC-u Rebro. Nakon sukoba policajci su priveli ukupno 89 ljudi, od čega je 65 Bad Blue Boysa, a 24 su navijači Hajduka. Svi oni zaradili su prekršajne prijave, a jednog od navijača su kazneno prijavili zbog posjedovanja droge. U sukobima je 18 policajaca lakše ozlijeđeno kao i 18 navijača, dok su dva navijača teško ozlijeđena. U divljanju po ulicama Zagreba huligani su oštetili sedam policijskih automobila, dva autobusa, dva tramvaja i dva automobila građana. Nakon obrade u policijskoj postaji, 48 navijača prevezli su sucu za prekršaje, dok su ostale pustili.

SINDIKAT POLICIJE: TRAŽIMO IZMJENU ZAKONA
Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a je nakon makismirski izgreda zaključio da policija mora beskompromisno primijeniti ovlasti bez straha da će ih se prozivati za brutalnost. Predsjednik MUP-ova nezavisnog sindikata, Zdravko Lončar, izjavio je kako su navijači koji su divljali jasno pokazali da razumiju samo jezik sile ta da im se tako treba i uzvratiti. U sindikatu smatraju kako se trebaju izmjeniti postojeći zakoni.

BANDIĆ: DIVLJACI MALTRETIRAJU CIJELI GRAD
Zagrebački gradonačelnik posjetio je ozlijeđenog policajca. Rekao je kako je mladi policajac optimističan i snažan duhom.
- Želim da se na stadion dolazi bez straha. Zašto graditi novi stadion ako ne možemo sačuvati sadašnji. Divljaci moraju kazneno odgovarati - zaključuje Milan Bandić. Dodaje i kako će u utorak razgovarati s predstavnicima PUZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • njonjo 03.05.2010.

    Bio sam na sjeveru i Dinama i Hajduka, mogu vam reci da je to balavurdija napusena marihuane i pod dobrim utjecajem alohola. Samo da stojite tamo napusit cete se.To treba poslati u zatvor na 6 mjeseci pa onda zabraniti godinu dana gledanje njegovog tima i repke (odsjediti svau temu u zatvoru) i opaliti veliku kaznu, pa da vidimo o ce sljedeci put napraviti sranje.

  • navii 03.05.2010.

    i mi zelimo stroze i vece kazne za vas bando saborska a ne da izlazite za 2 mjeseca iz zatvora!!!!! prvo sebe rijesite pa onda sudite drugima

  • susjed 03.05.2010.

    Boli me k....c za ovu sprdačinu što oni nazivaju nogometom !!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare