To je to što me zanima!

Kosor: Sad nije vrijeme za priče, neka živi Brodosplit

Kerum je bio uzvanik na porinuću novogradnje u Brodosplitu. Konopac sa šampanjcem je presjekla premijerka. Obećala je nastavak proizvodnje
Vidi originalni članak

Premijerka i ja nismo do sada surađivali. Ja sam pristojan s damama. Ne zovem ja nju, a ni ona mene, rekao je u petak splitski gradonačelnik Željko Kerum. Kerum je prisustvovao porinuću novogradnje u Brodosplitu. Izazvao je veliko zanimanje radnika koji su se htjeli s njim slikati i razgovarati. Odobravanje radnika je dobila i premijerka Jadranka Kosor koja je presjekla konopac sa šampanjcem  koji se razbio o novogradnju 515, budući trajekt Jadrolinije. Tada je rekla i da je doticaj broda s morem veličanstveni događaj.
- U brod ste ugradili pamet i znanje hrvatskih škverana. Nije vrijeme za puno priče, a Vlada RH će učiniti sve za opstanak proizvodnje. Neka živi Brodosplit - rekla je Kosor okupljenim radnicima.  

'CILJ JE NASTAVITI PROIZVODNJU'
Premijerka Jadranka Kosor je se u petak prije porinuća u splitskom brodogradilištu sastala s upravom Brodosplita i čelnicima sindikata. S njom su u Split došli i ministar financija Ivan Šuker, ministar pomorstva Božidar Kalmeta, ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar obrazovanja, znanosti i športa Radovan Fuchs i Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a. Razgovarali su iza zatvorenih vrata. Nakon sastanka premijerka je rekla da su razgovarali o sljedećem krugu privatizacije koji će biti 20. travnja.
- Predložili smo i sindikati su prihvatili ako privatizacija ne uspije da idemo na 'plan B'. Cilj nam je nastaviti proizvodnju i na tom projektu počinjemo raditi odmah - rekla je Kosor i napomenula kako po tom pitanju nema pritisaka iz EU-a. Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita je rekao da će se u Splitu i dalje graditi najbolji brodovi na svijetu i nakon 20. travnja.
- Sada smo razgovarali o problemima. No stečaj i likvidacija ne prijete Brodosplitu. To su 'napuhali' mediji - rekao je Šegvić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • džag 19.03.2010.

    ha,ha,ha poslje će kukati

  • SPRIMO68 19.03.2010.

    Nek nam živi, živi rad!!!! Sretna će se, sretna će se zemlja zvat.! ŽIVILA drugarica JACA. Ž I V I LA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sapunar 19.03.2010.

    Uputili se na porinuče ,pa na ručak. Jel na moj trošak ili su platili od svojih zakonski odobrenih dnevnica? Aj Šegvić odgovori na ovo pitanje i ne pričaj da su to trice i kučine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare