To je to što me zanima!

'Kosor sigurno nije znala, nismo se tako dogovorili'

Slovenski premijer uvjeren je da su hrvatski mediji bez znanja premijerke Jadranke Kosor objavili hrvatsku jednostranu izjavu o neprejudiciranju
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u razgovoru za slovenski Delo kako mu nije jasno kako se u nacrtu sporazuma o arbitraži našla jednostrana izjava o neprejudiciranju, koju su objavili hrvatski mediji. Njome se, naime, jamči  da ništa u arbitražnom sporazumu ne može biti shvaćeno kao hrvatski pristanak na slovenski zahtjev za teritorijalnim kontaktom s otvorenim morem.
- Želim vjerovati da to nije izjava hrvatske vlade jer se na zadnjem sastanku u Zagrebu s premijerkom nisam tako dogovorio, a s njom nemam nikakvih loših iskustava - rekao je Pahor i dodao kako bi takva jednostrana izjava izmijenila i članak članak 3b koji govori o zadaći arbitraže da nađe spoj slovenskog mora s međunarodnim vodama. Pahor je ponovio da neće potpisati sporazum ako švedsko predsjedništvo pristane da se jednostrana izjava uvrsti kao dokument prilikom potpisivanja arbitraže. To je rekao i švedskom premijeru Frederiku Reinfeldtu od kojeg čega odgovor.

PAHOR: MESIĆ NEĆE RIJEŠITI PITANJE GRANICE
Predsjednik Stjepan Mesić je rekao da Slovenija ne može dobiti izlaz na otvoreno more jer bi Hrvatska time izgubila granicu s Italijom. Slovenski premijer Borut Pahor mu je na to odgovorio da neće on riješiti pitanje granice nego arbitražni sporazum. Pahor je također još jednom naglasio da neće dati ostavku zbog eventualnog neuspjelog ishoda dogovora s Hrvatskom.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Siljota 01.11.2009.

    Nije mi jasno kak tih ni 1,5 mil. alpskih srba može vuč za nos nas 4,5 mil. Hrvata, to malo parkiralište od zemlje kraj Hrvatske?

  • NIPL 01.11.2009.

    e, moj dragi Vedrane...razčisti si osnovne pojme ( Slovenija z EU pri vstopu ni imela nerešenega mejnega vprašanja ), vi sedaj - ga pa za razliko...IMATE!In ker Slo je v EU, CRO pa ne....kaj ti še ni jasno?Moj predlog vam je, da raje dobro razmislite o teh 64km morja, ker \"ČE\" bo mirovna konferenca na področju vojne v EX YU...bo še slabše :) STO,Londonski memorandum....ccc, nece biti dobro

  • vilhelm 01.11.2009.

    Meni je moj pokojni otac govorio da Hrvatska može biti smostalna ako ju podržaju jake sile iz vana A vi sada razmilitekoliko mi imamo prijatelja oko naše granice i dali su to stvarno prijatelji ili se žele okoristiti našim prirodni bogatsvima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare